Povežite se s nama

Život i društvo

Novi Marof po treći put ove godine dodijelio pomoć novorođenima

Objavljeno:

- dana

IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, dodijelio je u četvrtak 17.500 kuna za 11 novorođenih s područja Grada. To je već treća dodjela naknade roditeljima u ovoj godini  pa se tako brojka popela na 32 dodijeljene naknade. 

Uz to što Grad Novi Marof pomaže novorođene, odnosno njihove roditelje, za što je samo u prošloj godini osigurano 148.500 kuna, redovito se pomažu i socijalno ugroženu skupinu građana. Riječ je o iznosu oko 750.000 kuna.

Izdvajanja

Nadamo se da će ubuduće ta sredstva biti i veća – izjavio je prilikom dodjele naknada gradonačelnik Jenkač.

Uz to što Grad Novi Marof pomaže novorođene, odnosno njihove roditelje, za što je samo u prošloj godini osigurano 148.500 kuna, redovito se pomažu i socijalno ugroženu skupinu građana. Riječ je o iznosu oko 750.000 kuna.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da Grad Novi Marof na ovaj način brine o pronatalitetnoj politici i pomaže obiteljima s novorođenom djecom. Dodao je da pronatalitetna situacija u gradu nije toliko loša, ali i da treba iskoristiti svaku mogućnost da se pomognu mlade obitelji.
 

Budućnost

– Grad Novi Marof razmišlja o vama i u skladu sa svojim mogućnostima dajemo pomoć za vas i vaše bebe. Vjerujem da će vam ova pomoć dobro doći, a kako ćete utrošiti ta sredstva ovisi o vama samima jer vi najbolje znate svoje potrebe. Što se tiče visine sredstava u rangu smo s ostalim gradovima u regiji. Nadamo se da će ubuduće ta sredstva biti i veća – izjavio je prilikom dodjele naknada gradonačelnik Jenkač. Izrazio je uvjerenje da će doći i bolja vremena i da budućnost mladih neće biti u odlasku iz zemlje već ostanku, odnosno povratku onih koji su napustili Hrvatsku u potrazi za poslom

Osim te pomoći Novi Marof ima i druga izdvajanja. Radi se o sufinanciranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, zatim stipendiranju studenata, sufinanciranju vrtića. Tako je samo u prošloj godini isplaćen iznos od 2,6 milijuna kuna za sufinanciranje cijene vrtića. Ta razina izdvajanja sredstava predviđena je i u ovoj godini.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenica Prve gimnazije Varaždin Mila Maretić osvojila srebro na Europskoj matematičkoj olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sjajne vijesti stigle su iz Gruzije, s Europske djevojačke matematičke olimpijade. Mila Maretić, dugogodišnja polaznica Centra izvrsnosti za matematiku, osvojila je 𝐬𝐫𝐞𝐛𝐫𝐧𝐮 medalju u vrlo jakoj konkurenciji.

Mila je bila dio hrvatskog tima kojeg su činile i tri učenice zagrebačke XV. Gimnazije – Lara Semeš (osvojila je zlatnu medalju), Maša Dobrić (osvojila je srebro) i Lucija Pongrac.

Europska djevojačka matematička olimpijada održavala se od 11. travnja u gradu Tskaltubo u Gruziji, a ekipa Hrvatske je u vrlo jakoj konkurenciji od 37 europskih i 16 zemalja s ostalih kontinenata, osvojila izvrsno 𝟔. 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐨, ostavivši iza sebe ekipe mnogo većih zemalja.

Mila je inače odlična učenica 2. razreda Prve gimnazije Varaždin, a za natjecanje se pripremala uz mentore – Tamaru Srnec, Emanuela Tukača i Ratka Višaka u Centru izvrsnosti te Andreju Veršić iz Prve gimnazije Varaždin. S mladim hrvatskim matematičarkama radili su i mentori Hrvatskog matematičkog društva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje