Povežite se s nama

Život i društvo

Novi Marof po treći put ove godine dodijelio pomoć novorođenima

Objavljeno:

- dana

IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, dodijelio je u četvrtak 17.500 kuna za 11 novorođenih s područja Grada. To je već treća dodjela naknade roditeljima u ovoj godini  pa se tako brojka popela na 32 dodijeljene naknade. 

Uz to što Grad Novi Marof pomaže novorođene, odnosno njihove roditelje, za što je samo u prošloj godini osigurano 148.500 kuna, redovito se pomažu i socijalno ugroženu skupinu građana. Riječ je o iznosu oko 750.000 kuna.

Izdvajanja

Nadamo se da će ubuduće ta sredstva biti i veća – izjavio je prilikom dodjele naknada gradonačelnik Jenkač.

Uz to što Grad Novi Marof pomaže novorođene, odnosno njihove roditelje, za što je samo u prošloj godini osigurano 148.500 kuna, redovito se pomažu i socijalno ugroženu skupinu građana. Riječ je o iznosu oko 750.000 kuna.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da Grad Novi Marof na ovaj način brine o pronatalitetnoj politici i pomaže obiteljima s novorođenom djecom. Dodao je da pronatalitetna situacija u gradu nije toliko loša, ali i da treba iskoristiti svaku mogućnost da se pomognu mlade obitelji.
 

Budućnost

– Grad Novi Marof razmišlja o vama i u skladu sa svojim mogućnostima dajemo pomoć za vas i vaše bebe. Vjerujem da će vam ova pomoć dobro doći, a kako ćete utrošiti ta sredstva ovisi o vama samima jer vi najbolje znate svoje potrebe. Što se tiče visine sredstava u rangu smo s ostalim gradovima u regiji. Nadamo se da će ubuduće ta sredstva biti i veća – izjavio je prilikom dodjele naknada gradonačelnik Jenkač. Izrazio je uvjerenje da će doći i bolja vremena i da budućnost mladih neće biti u odlasku iz zemlje već ostanku, odnosno povratku onih koji su napustili Hrvatsku u potrazi za poslom

Osim te pomoći Novi Marof ima i druga izdvajanja. Radi se o sufinanciranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, zatim stipendiranju studenata, sufinanciranju vrtića. Tako je samo u prošloj godini isplaćen iznos od 2,6 milijuna kuna za sufinanciranje cijene vrtića. Ta razina izdvajanja sredstava predviđena je i u ovoj godini.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje