Povežite se s nama

Crna kronika

Novi Marof: putem interneta kupovao radni stroj i ostao bez nekoliko desetaka tisuća eura

euro, novac

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su prijavu odgovorne osobe poduzeća sa sjedištem u Novom Marofu, da je prevaren pri kupnji putem interneta, javlja PU varaždinska.

Prema prijavi, on je tijekom ožujka, na jednom internetskom inozemnom oglasniku, pronašao oglas o prodaji radnog stroja po cijeni od nekoliko desetaka tisuća eura.

Stupio je u kontakt s prodavateljem, koji se predstavio kao predstavnik poduzeća iz Njemačke te temeljem dogovora uplatio navedeni iznos.

Nakon toga više ne može stupiti u kontakt telefonom s osobom s kojom je dogovarao kupoprodaju, dok je provjerom u njemačkom poduzeću utvrdio da nemaju saznanja o prodaji tog stroja niti dogovorenoj kupoprodaji.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela, ističu iz varaždinske policije.

Crna kronika

U Lepoglavi autom udario ženu s 3,2 promila i teško je ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 27. listopada prošle godine u Lepoglavi, upravljao osobnim automobilom pod jakim utjecajem alkohola od preko 3,2 promila.

Nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, već je skrenuo u desno izvan kolnika i prednjom stranom vozila udario u pješakinju koja se kretala po bankini uz kolnik. Pješakinja je pri udaru vozila zadobila teške ozljede (prijelomi bedrene i ramene kosti).

Nastavite čitati

Crna kronika

Prometna nesreća u Zagrebačkoj: biciklist naknadno zatražio pomoć liječnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nesreća, biciklist, ilustracija
Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u četvrtak, 15. travnja oko 12.50 u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba, javlja PU varaždinska.

Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom. U jednom je trenutku započeo polukružno okretanje vozilom, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

U tom je trenutku naišao 24-godišnji vozač bicikla koji se kretao istom ulicom u smjeru Trga slobode. On je u izbjegavanju sudara s osobnim vozilom, biciklom skrenuo na lijevu stranu kolnika pri čemu je tijelom udario u stražnji desni dio osobnog vozila.

Nakon prometne nesreće, oba su sudionika sporazumno napustila mjesto događaja, da bi biciklist naknadno sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati