Povežite se s nama

Život i društvo

Novi Marof: u Zagorsku ulicu čak tri nagrade za najuređeniji balkon i okućnicu

Objavljeno:

- dana

ZASLUŽILI NAGRADE

Već 12. godinu zaredom Vijeće Mjesnog odbora Novi Marof dodjeljuje svojim sumještanima nagrade za uređenje svojih balkona, dvorišta, okućnica, poslovnih prostora i okoliša poslovnih zgrada.

Na sjednici održanoj 13. rujna vijećnici su pregledali je preko stotinjak fotografija s područja Mjesnog odbora Novog Marofa i donijeli odluku o odabiru najljepše uređenog balkona, okućnice, dvorišta, okoliša poslovnog prostora i okoliša stambene zgrade.

U svakoj kategoriji dodijeljena je prva i druga nagrada. Tako je za ovu 2017. godinu proglašen najljepše uređen balkon Marije i Dragutina Bukovčan iz Zagorske ulice. Drugo mjesto pripalo je Ivanki i Zdenku Lacković iz Ulice Kralja Tomislava.

Prvo mjesto u kategoriji okućnice pripalo je Lidiji Pagon Benjak i Mladenu Benjak iz Zagorske ulice, a drugo Dragici i Stjepanu Topolko iz Varaždinske ulice. U kategoriji najljepše uređenog dvorišta prvo mjesto osvojilo je dvorište obitelji Huzjak iz drugog odvojka Zagorske ulice, a drugo mjesto Hrvojka i Zvonimir Petak iz Krčke ulice.

U kategoriji uređenog poslovnog prostora prvo mjesto pripalo je restoranu Ključice, a drugo Ljekarni Zubović. U kategoriji najljepše uređenog okoliša stambene zgrade prvu nagradu dobila je stambena zgrada u Zagrebačkoj ulici broj 4 (penzionerska zgrada), a drugu nagradu Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Vijeće Mjesnog odbora Novog Marofa čestita svima nagrađenima, a nagrade i priznanja biti će uručene na prigodnoj svečanosti u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa krajem godine.

Izvor:
Foto: GNM

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje