Povežite se s nama

Život i društvo

Novi Marof: u Zagorsku ulicu čak tri nagrade za najuređeniji balkon i okućnicu

Objavljeno:

- dana

ZASLUŽILI NAGRADE

Već 12. godinu zaredom Vijeće Mjesnog odbora Novi Marof dodjeljuje svojim sumještanima nagrade za uređenje svojih balkona, dvorišta, okućnica, poslovnih prostora i okoliša poslovnih zgrada.

Na sjednici održanoj 13. rujna vijećnici su pregledali je preko stotinjak fotografija s područja Mjesnog odbora Novog Marofa i donijeli odluku o odabiru najljepše uređenog balkona, okućnice, dvorišta, okoliša poslovnog prostora i okoliša stambene zgrade.

U svakoj kategoriji dodijeljena je prva i druga nagrada. Tako je za ovu 2017. godinu proglašen najljepše uređen balkon Marije i Dragutina Bukovčan iz Zagorske ulice. Drugo mjesto pripalo je Ivanki i Zdenku Lacković iz Ulice Kralja Tomislava.

Prvo mjesto u kategoriji okućnice pripalo je Lidiji Pagon Benjak i Mladenu Benjak iz Zagorske ulice, a drugo Dragici i Stjepanu Topolko iz Varaždinske ulice. U kategoriji najljepše uređenog dvorišta prvo mjesto osvojilo je dvorište obitelji Huzjak iz drugog odvojka Zagorske ulice, a drugo mjesto Hrvojka i Zvonimir Petak iz Krčke ulice.

U kategoriji uređenog poslovnog prostora prvo mjesto pripalo je restoranu Ključice, a drugo Ljekarni Zubović. U kategoriji najljepše uređenog okoliša stambene zgrade prvu nagradu dobila je stambena zgrada u Zagrebačkoj ulici broj 4 (penzionerska zgrada), a drugu nagradu Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Vijeće Mjesnog odbora Novog Marofa čestita svima nagrađenima, a nagrade i priznanja biti će uručene na prigodnoj svečanosti u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa krajem godine.

Izvor:
Foto: GNM

Život i društvo

FOTO Članovi HNS-a u Varaždinu tradicionalno cvijećem darivali žene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine, uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera, članice i članovi HNS-a u Varaždinskoj županiji darovali su svoje sugrađanke čestitavši im tako Dan žena. Tradicionalno je to učinjeno malim znakom pažnje – cvijećem.

HNS-ovke i HNS-ovci ovoga vikenda, uoči Dana žena, jaglace poklanjaju ženama u gradovima i općinama Varaždinske županije u kojima djeluju podružnice stranke.

U Varaždinu su se članicama i članovima Gradske organizacije HNS-a te članicama Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije pridružili zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Uz podjelu jaglaca ženama, Krunoslav Lukačić je istaknuo da tim činom članice i članovi Hrvatske narodne stranke javnosti skreću pozornost na nezamjenjivu ulogu žena u društvu, od doma i posla do sudjelovanja u životu zajednice.

– Žene često upozoravaju na ravnopravnost, a mi nastojimo da Varaždinska županija ide u tom smjeru. Trebala bi biti županija ravnopravnosti i dijaloga, a ne jednostranog mišljenja. Mi nastojimo da ravnopravnost žena ne bude samo deklarativna, već i stvarna. Jedan od primjera je razlika u plaćama za isti posao na što upozoravamo i upozoravat ćemo. Svi moraju imati jednake šanse – poručio je Lukačić.

Članice Ženske inicijative HNS-a podsjetile su da kroz povijest postoje žene koje su odigrale važnu ulogu te su njihovi uspjesi dio današnjeg identiteta zajednice.

– Kako bi pokazale poštivanje prema ženama i njihovim postignućima, na jedan su dan simbolično preimenovale Franjevački trg u Trg Savke Dabčević Kučar, hrvatske političarke i ekonomistice, predvodnice nacionalno-reformske struje Hrvatskog proljeća, suosnivačice HNS-a, koja je u svom političkom djelovanju dosljedno zastupala suverenost Republike Hrvatske i jačanje demokracije – istaknula je Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Općina Vidovec: evo kako će izgledati planirana dječja igrališta u Nedeljancu i Tužnom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vidovec nastavlja s provođenjem i planiranjem projekata, posebice onih koji se tiču najmlađih.

Načelnik općine Bruno Hranić na svom je Facebook profilu objavio projekciju dječjih igrališta koja će se uređivati u Nedeljancu i Tužnom.

Za uređenje dječjeg igrališta kod Sportsko-društvenog centra u Nedeljancu u tijeku je ishođenje građevinske dozvole, a u Tužnom je dogovorena kupnja zemljišta.

– Vidovec smo realizirali. Što dogovorimo, to realiziramo, i još za to dobijemo novce iz EU-a. Kad znamo kako! – poručio je na svom Facebook profilu načelnik Bruno Hranić.

Evo kako će izgledati planirana dječja igrališta:

Nastavite čitati