U Varaždinskim Toplicama u nedjelju, 21. lipnja odigrana je zanimljiva nogometna utakmica. Na prijateljski ogled igračima Mladosti došli su sportski prijatelji iz Novog Marofa i slavili su s 8:0.

Nakon što su nogometna natjecanja bila prekinuta i službeno završena zbog panedmije koronavirusa, igrači Mladosti i Novog Marofa dočekali su ispunjene uvjete za odigravanje prijateljske utakmice. Utakmica je organizirana zbog navijača i promocije kluba.

– Nama su bitni navijači, ljudi iz Toplica. Naši navijači, Sumporsi, postoje od 1991. godine. Počeli su kao grupica srednjoškolaca, čiji su roditelji bili treneri u klubu. Mijenjale su se generacije i ovo je sada treći navijački val. Ljude smo privukli u posljednjih godinu dana, promoviramo klub. Želimo dobre odnose s lokalnim klubovima, a prvi izvan Toplica je Novi Marof, koji je uvijek bio jači klub. I oni su jedva dočekali poziv, nisu igrali do sada jer imaju tehničku obnovu svog igrališta – rekao je dopredsjednik topličke Mladosti Igor Gluhak.

Mladost vrlo dobro surađuje i sa Županijskim nogometnim savezom Varaždin. Od 2018. klub je nositelj Nogometnog centra Varaždinske Toplice u kojem se djecu s područja grada kontinuirano i uspješno uči nogometnim tehnikama i razvoju vještina te u kojem stasaju nove generacije topličkih nogometaša. Trenutno broji 63 polaznika.

– Imamo veliki kadar igrača i jedan od najvećih nogometnih centara. Do toga se nije došlo preko noći, već se radi o rezultatu dugogodišnjeg rada. Na temelju naših potencijala, posebice velikog broja djece koje okupljamo, zasigurno zaslužujemo ući u viši rang – rekao je predsjednik kluba Dubravko Vuk koji od sredine prošle godine svu pozitivnu klupsku energiju usmjerava na ispunjenje točno zacrtanog cilja – povratak topličkih igrača u redove Mladosti i ispunjenje uvjeta za ulazak kluba u više rangove natjecanja.

Dopredsjednik Gluhak dodaje da su do korone imali odličan rezultat s obzirom na igrački kadar.

– Da nije bilo korone, borili bi se za vrh. Naš plan je jednostavan, korak po korak liga više kako stvaramo tehničke uvjete, s boljim igračima i boljim rezultatima. Imamo sreće da vlast u Toplicama s gradonačelnicom Dragicom Ratković ima jako dobar sluh za sav sport u gradu, a pogotovo za nogomet, jer smo mi najstarija sportska udruga u gradu, osnovana 1946. Bliži nam se 75. godišnjica igranja na ovom igralištu. Želimo napraviti pravi stadion s pratećim sportskim objektima – naglasio je Gluhak.

I na kraju zanimljivost s prijateljske utakmice Mladosti i Novog Marofa. Trener seniora Novog marofa Krunoslav Turković je iz Remetinca, a 15 godina živi u Varaždinskim Toplicama. S druge, trener seniora Mladosti je Alen Vugrinec iz Kneginca, koji također 15 godina živi u Toplicama. I upoznali su se na ovoj utakmici.

Komentari

Komentara