Povežite se s nama

Međimurje

Novi natječaj za područje LAG-a „Mura – Drava“: milijun kuna za razvoj društvene infrastrukture

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Lokalna akcijska grupa „Mura – Drava“ objavila je novi natječaj putem kojeg će se sufinancirati projekti razvoja i modernizacije društvene infrastrukture. Vrijednost natječaja je nešto veća od milijun kuna.

Natječajem su obuhvaćene jedinice lokalne samouprave na području koje pokriva LAG, a riječ je o Gradu Prelogu te općinama: Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba, Legrad, Orehovica i Sveta Marija. Maksimalni iznos potpore po projektu je 16.000 eura dok se intenzitet sufinanciranja kreće od 80 do 100 posto ukupno prihvaćenih troškova.

Osim jedinica lokalne samouprave (JLS) na natječaj se mogu prijaviti i trgovačka društva u većinskom vlasništvu JLS-a, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojoj su osnivači JLS, osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih agencija i škola. Mogu se javiti i udruge te vjerske zajednice koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo.

U prihvatljive projekte spadaju zahvati na uređenju i opremanju vatrogasnih domova i spremišta, društvenih domova i kulturnih centara, planinarskih domova i skloništa, turističkih informativnih centara, dječjih igrališta i sportskih kompleksa. Prijaviti se mogu i projekti vezani uz ribičke domove, rekreacijske centre, biciklističke staze te tematske staze i parkove.

Putem natječaja sufinancirat će se prihvatljivi troškovi projekata uređenje i opremanja dječjih vrtića, prostora u osnovnim školama koji je namijenjen izvođenju programa predškole, javnih zelenih površina, pješačkih staza i zona, otvorenih odvodnih kanala koji nisu sastavni dijelovi prometnica, groblja, tržnica, javnih prometnih površina te drugih sličnih građevina ili javnih površina.

Rok za podnošenje prijava započinje 23. svibnja i traje do 30. lipnja 2022. godine.

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje