Udruga slijepih Međimurske županije s novom godinom započela je i s novim projektima. Tako od 1. siječnja provodi program Institucionalne podrške koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Tim programom Udruzi je omogućeno usmjeravanje na organizacijski razvoj, razvijanje dugoročno održive socijalno-rehabilitacijske usluge odraslim i starijim članovima, osiguravanje pružanja kontinuiteta socijalnih usluga te razvijanje novih i jačanje postojećih partnerstava.

Udruga je od 1. siječnja također započela s provedbom druge godine trogodišnjega programa „Vodi, pohodi!“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, kojim se osigurava videća pratnja slijepim osobama.

Osim toga, navedena Udruga od 1. prosinca 2019. provodi projekt „Odvedi me u bolji svijet“ koji također financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se s ciljem unapređenja kvalitete života starijih slijepih osoba tako što im je osigurana kvalitetna, prilagođena i dostupna usluga prijevoza u skladu s njihovim potrebama i interesima.

Specifični ciljevi projekta su osigurati i pružiti usluge prijevoza za starije slijepe osobe s područja Međimurske županije, poticati starije slijepe osobe iz Međimurske županije na uključivanje u život lokalne zajednice, poticati što veću samostalnosti i neovisno življenje starijih slijepih osoba s područja Međimurja te informirati i senzibilizirati javnost o starijim slijepim osobama.

Novost je i projekt „Vodena akcija“ kojim će se provesti aktivnost plivanja za djecu uz stručnu podršku trenera. Provedbu projekta odobrilo je Eko Međimurje.

Komentari

Komentara