U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina koja ne pokazuje nikakve simptome, a radi se o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe, također s područja Varaždinske županije.

S obzirom na to da se radi o asimptomatskoj osobi, ona neće biti hospitalizirana nego će biti izolirana kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin.

Nakon što su mapirani svi kontakti zaraženih osoba, pod mjerom samoizolacije u Varaždinskoj županiji trenutno vodimo ukupno 26 osoba. Provjere poštivanja mjere provode se kontinuirano od strane službenika Policijske uprave varaždinske.

Ako gledamo samo aktivne slučajeve, u Varaždinskoj županiji ukupno sada vodimo tri osobe zaražene koronavirusom, a dodatno nam se pripisuju još tri zaražene osobe koje nisu testirane u Varaždinu i ovdje se zdravstveno ne prate te se vode samo statistički.

– U Varaždinskoj županiji i dalje, s obzirom na to da u posljednja dva mjeseca bilježimo svega tri novozaražene osobe, možemo konstatirati da imamo izrazito dobru epidemiološku situaciju. Kao što smo jučer najavili, s današnjim danom ponovno je započeo rad COVID-19 ambulante iz razloga uzimanja briseva za testiranje, a za početak će raditi samo dva puta tjedno i to ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Upućivanje na testiranje ide kao i do sada preko odabranog liječnika obiteljske medicine – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

Komentari

Komentara