Povežite se s nama

Međimurje

Novi uspjeh mladih igrača iz Badminton kluba Međimurje

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U dvorani Gospino polje u Dubrovniku održan je 3. Međunarodni badmintonski turnir Valamar Junior Open 2017. u sklopu Svjetske serije BWF U19 2017 za juniore u odličnoj organizaciji domaćina BK AEDIUM iz Dubrovnika.

Na turniru Valamar Junior Open 2017. U19 nastupilo je 110 igračica i igrača iz 26 zemalja.

Reprezentacije

Za juniorsku U19 reprezentaciju Hrvatske uspješno su nastupili igrači BK Međimurje Luka Grubić i Lino Zadravec.
U konkurenciji pojedinaca Luka Grubić pobijedio je u 1. kolu (1/64) slovenskog igrača Tej Kolara s 2:1 (13:21, 21:17, 21:19), da bi u 2. kolu (1/32) izgubio od češkog igrača Jirija Krala s 2:0 (21:11, 21:17). Lino Zadravec je izgubio u 1. kolu od Luksemburžanina Yanna Zaccaria s 2:0.

Luka Grubić i Lino Zadravec uspješno su nastupili za reprezentaciju U19

U konkurenciji parova Luka Grubić i Lino Zadravec poraženi su u 1. kolu (1/32) u napetom meču od estonskog para Bazanov/Pilve s 2:0 (21:17, 21:19).
U konkurenciji mješovitih parova Luka Grubić je s Dubrovčankom Mijom Čerjan izgubio u 1. kolu (1/16) od poljskog para s 2:0, a Lino Zadravec s Dubrovčankom Barbarom Janičić izgubio je također u 1. kolu od belgijskog para s 2:0.
Na turniru je uspješno sudila Čakovčanka Lucija Zadravec.

Mladi

Na 2. Međunarodnom turniru Yonex Youth International 2017. održanom u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima te finalu u dvorani Gospino polje u Dubrovniku u odličnoj organizaciji BK AEDIUM iz Dubrovnika sudjelovalo je 79 mladih igrača iz 16 zemalja, a među njima ekipa poletaraca U11, mlađih kadeta U13 i kadeta U15 BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića. Vrhovni sudac i voditelj turnira bio je Danijel Zadravec iz Čakovca.

Na Yonex Youth International 2017. sudjelovalo je 79 mladih igrača iz 16 zemalja

U konkureniciji poletaraca U11 nastupio je Vito Peti, koji je u konkurenciji parova s Ukrajincem Bohdanom Zabrodinom osvojio zlatnu medalju pobijedivši u finalu hrvatski par Konjuh/Makivić s 2:0 (21:16, 21:10), a u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju, izgubivši u finalu od partnera u paru Ukrajinca Zabrodina s 2:0 (21:13, 21:11).
U konkurenciji poletarki U11 nastupila je Vanja Novak, koja je u paru s Moldavkom Paulom Gynga osvojila zlatnu medalju pobijedivši u finalu hrvatski par Galjer/Korać s 2:0 (21:2,21:7), a u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je brončanu medalju.

U konkurenciji mlađih kadetkinja U13 nastupila je Lucija Kacun i osvojila 4. mjesto u skupini pojedinačno, u paru s Vanjom Novak osvojila je 3. mjesto u skupini, kao i u mješovitim parovima s Vitom Petijem. U konkurenciji kadeta U15 nastupio je Ivan Grubić osvojivši 4. mjesto u skupini pojedinačno, u paru s Ivanom Gotesmanom izgubio je u 1. kolu (1/16), kao i u mješovitim parovima s Dubrovčankom Andreom Vlašić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje