Povežite se s nama

Međimurje

Novi uspjeh mladih igrača iz Badminton kluba Međimurje

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U dvorani Gospino polje u Dubrovniku održan je 3. Međunarodni badmintonski turnir Valamar Junior Open 2017. u sklopu Svjetske serije BWF U19 2017 za juniore u odličnoj organizaciji domaćina BK AEDIUM iz Dubrovnika.

Na turniru Valamar Junior Open 2017. U19 nastupilo je 110 igračica i igrača iz 26 zemalja.

Reprezentacije

Za juniorsku U19 reprezentaciju Hrvatske uspješno su nastupili igrači BK Međimurje Luka Grubić i Lino Zadravec.
U konkurenciji pojedinaca Luka Grubić pobijedio je u 1. kolu (1/64) slovenskog igrača Tej Kolara s 2:1 (13:21, 21:17, 21:19), da bi u 2. kolu (1/32) izgubio od češkog igrača Jirija Krala s 2:0 (21:11, 21:17). Lino Zadravec je izgubio u 1. kolu od Luksemburžanina Yanna Zaccaria s 2:0.

Luka Grubić i Lino Zadravec uspješno su nastupili za reprezentaciju U19

U konkurenciji parova Luka Grubić i Lino Zadravec poraženi su u 1. kolu (1/32) u napetom meču od estonskog para Bazanov/Pilve s 2:0 (21:17, 21:19).
U konkurenciji mješovitih parova Luka Grubić je s Dubrovčankom Mijom Čerjan izgubio u 1. kolu (1/16) od poljskog para s 2:0, a Lino Zadravec s Dubrovčankom Barbarom Janičić izgubio je također u 1. kolu od belgijskog para s 2:0.
Na turniru je uspješno sudila Čakovčanka Lucija Zadravec.

Mladi

Na 2. Međunarodnom turniru Yonex Youth International 2017. održanom u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima te finalu u dvorani Gospino polje u Dubrovniku u odličnoj organizaciji BK AEDIUM iz Dubrovnika sudjelovalo je 79 mladih igrača iz 16 zemalja, a među njima ekipa poletaraca U11, mlađih kadeta U13 i kadeta U15 BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića. Vrhovni sudac i voditelj turnira bio je Danijel Zadravec iz Čakovca.

Na Yonex Youth International 2017. sudjelovalo je 79 mladih igrača iz 16 zemalja

U konkureniciji poletaraca U11 nastupio je Vito Peti, koji je u konkurenciji parova s Ukrajincem Bohdanom Zabrodinom osvojio zlatnu medalju pobijedivši u finalu hrvatski par Konjuh/Makivić s 2:0 (21:16, 21:10), a u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju, izgubivši u finalu od partnera u paru Ukrajinca Zabrodina s 2:0 (21:13, 21:11).
U konkurenciji poletarki U11 nastupila je Vanja Novak, koja je u paru s Moldavkom Paulom Gynga osvojila zlatnu medalju pobijedivši u finalu hrvatski par Galjer/Korać s 2:0 (21:2,21:7), a u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je brončanu medalju.

U konkurenciji mlađih kadetkinja U13 nastupila je Lucija Kacun i osvojila 4. mjesto u skupini pojedinačno, u paru s Vanjom Novak osvojila je 3. mjesto u skupini, kao i u mješovitim parovima s Vitom Petijem. U konkurenciji kadeta U15 nastupio je Ivan Grubić osvojivši 4. mjesto u skupini pojedinačno, u paru s Ivanom Gotesmanom izgubio je u 1. kolu (1/16), kao i u mješovitim parovima s Dubrovčankom Andreom Vlašić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje