Povežite se s nama

Međimurje

Novih četvrt milijuna kuna za poticanje turizma

Objavljeno:

- dana

TURIZAM

Međimurska županija će u 2017. godini s 250 tisuća kuna poduprijeti županijska turistička događanja. Bit će to prvi put da se Županija na ovakav način uključuje u turizam, a takva je odluka donijeta na sjednici županijskog Turističkog vijeća.

Taj novac će se ugraditi u proračun Turističke zajednice Međimurske županije. – Financirat će se sportsko-rekreativna, enogastronomska ili kulturno-zabavna događanja, s naglaskom na turističnost događanja. Novac će se dodjeljivati putem natječaja po određenim kriterijima – rekao je nakon sastanka Rudi Grula, voditelj županijskoga Turističkog ureda. On smatra da je četvrt milijuna kuna veliki novac za Međimurje, koji će organizatorima puno pomoći. Nada se da će novcem uspjeti usmjeriti organizatore da dogovaraju sadržaje zbog kojih će se gosti duže zadržati u Međimurju. Zbog toga glavni kriterij za dodjelu novaca neće biti zarada, nego promocija. – Sad je najvažnije jačanje snage brenda međimurskog turizma i stvaranje prepoznatljivog imidža – rekao je Rudi Grula. – Poticat ćemo turistifikaciju. Dosad je većina događanja uglavnom bila okrenuta lokalnom stanovništvu – ističe.

Najbolje turističke, ali i financijske efekte imaju tradicionalno Porcijunkulovo i Urbanovo. Tu je i niz novih priredbi koji su odlično startale, Forestland i Trash and burn. – One su specijalizirane za određeni turistički segment i dovode nam veliki broj ljudi koji inače ne bi došli ovamo. Ove manifestacije pridonose sadržajnosti destinacija i treba ih poduprijeti. Ako turističke agencije prilagode dolaske tim događanjima, sadržaj dobivaju besplatno– najavljuje Rudi Grula.

Ove, ali druge priredbe lani je posjetilo 700 tisuća gostiju, ali u županijskoj Turističkoj zajednici ne znaju koliko je od tog broja lokalnog stanovništva, a koliko turista. Zadnjih nekoliko godina međimurski turizam bilježi rast od 20 posto godišnje. Lani je Županija imala više od 140 tisuća noćenja, što je 11 posto više u odnosu na godinu prije. Broj noćenja u zadnjem desetljeću raste za 16 posto godišnje, što je najveći rast u Hrvatskoj.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurje ove subote broji 29 novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 127 osoba od čega je evidentirano 28 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 310.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.656 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dječji vrtić iz Donje Dubrave posjetila sopranistica Marija Vidović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić „Klinčec“ iz Donje Dubrave početkom siječnja posjetila je sopranistica Marija Vidović, koja je djeci otpjevala nekoliko pjesama sa svoga božićnog CD-a.

Svakom djetetu ujedno je darovala svoj CD, a kao zahvalu mališani su joj, uz pratnju harmonike koju je svirala odgojiteljica Kristina Korotaj, otpjevali nekoliko pjesama.

– Našem vrtiću bit će to lijepa uspomena, a vjerujem i djeci. Kada odrastu mogu se pohvaliti da su pjevali s pravom opernom divom. U ime vrtića zahvaljujem Mariji na posjeti i prekrasnom druženju te se veselimo ponovnom susretu – poručuje ravnateljica Vrtića Dubravka Horvat.

Nastavite čitati