Povežite se s nama

Život i društvo

Uoči blagdana Duhova, sve varaždinske crkve i samostani otvaraju svoja vrata, dođite i vi!

Objavljeno:

- dana

U SUBOTU, 3. LIPNJA

Uoči svetkovine Duhova, koji se slavi 4. lipnja, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i ove godine organizira Duhovsku osminu koja je počela 26. svibnja, a traje do danas, 3. lipnja kada će se održati i  Duhovsko bdijenje mladih. 

– Ove će godine koncept susreta biti malo drukčiji nego prethodnih godina, pa će tako župe i samostani grada Varaždina otvoriti vrata svih župnih i samostanskih crkvi kako bi svi vjernici mogli, prema vlastitom afinitetu, sudjelovati u programu – najavljuju iz Ureda za pastoral mladih.

Duhovsko bdijenje će 3. lipnja početi okupljanjem u crkvi svetog Nikole u 20 sati.

– Bdijenje je ove godine koncipirano kao dan otvorenih vrata crkava grada Varaždina i zamišljeno da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme od 20.20 do 20.15 sati do zajedničke svete mise u katedrali u 22.30 sati – pojašnjavaju.

Pozivaju sve mlade, ali i sve ostale vjernike da se uključe u ovogodišnju manifestaciju te osjete zajedništvo čitave  mjesne varaždinske crkve.

U nastavku donosimo program  Duhovskog bdijenja.

RASPORED DUHOVSKOG BDIJENJA – subota, 3 .lipnja

– crkva svetog Nikole u 20,20 sati – klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom: U sabranosti – pred Isusom

– crkva svetog Josipa u 20,30 satiTaizé molitva

– uršulinska crkva u 20,20 sati – svjedočenje “Čudesa? Događaju se!”

– crkva Dobroga Pastira u 17 sati – susret obitelji i bračnih parova “Jezik obitelji – jezik ljubavi”

– kapucinska crkva u 20,20 sati – čitanje Božje riječi “Riječim da te izliječim”

– crkva svetog Vida u 20,20 sati – molitva ružarija “(Pro)Hodaj s Marijom, dođi k Isusu!”

– katedrala u 19 sati – Marijini obroci

– Franjevačka crkva u 19 sati – Hvalospjev ljubavi 2017

 

 

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!