Povežite se s nama

Život i društvo

Uoči blagdana Duhova, sve varaždinske crkve i samostani otvaraju svoja vrata, dođite i vi!

Objavljeno:

- dana

U SUBOTU, 3. LIPNJA

Uoči svetkovine Duhova, koji se slavi 4. lipnja, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i ove godine organizira Duhovsku osminu koja je počela 26. svibnja, a traje do danas, 3. lipnja kada će se održati i  Duhovsko bdijenje mladih. 

– Ove će godine koncept susreta biti malo drukčiji nego prethodnih godina, pa će tako župe i samostani grada Varaždina otvoriti vrata svih župnih i samostanskih crkvi kako bi svi vjernici mogli, prema vlastitom afinitetu, sudjelovati u programu – najavljuju iz Ureda za pastoral mladih.

Duhovsko bdijenje će 3. lipnja početi okupljanjem u crkvi svetog Nikole u 20 sati.

– Bdijenje je ove godine koncipirano kao dan otvorenih vrata crkava grada Varaždina i zamišljeno da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme od 20.20 do 20.15 sati do zajedničke svete mise u katedrali u 22.30 sati – pojašnjavaju.

Pozivaju sve mlade, ali i sve ostale vjernike da se uključe u ovogodišnju manifestaciju te osjete zajedništvo čitave  mjesne varaždinske crkve.

U nastavku donosimo program  Duhovskog bdijenja.

RASPORED DUHOVSKOG BDIJENJA – subota, 3 .lipnja

– crkva svetog Nikole u 20,20 sati – klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom: U sabranosti – pred Isusom

– crkva svetog Josipa u 20,30 satiTaizé molitva

– uršulinska crkva u 20,20 sati – svjedočenje “Čudesa? Događaju se!”

– crkva Dobroga Pastira u 17 sati – susret obitelji i bračnih parova “Jezik obitelji – jezik ljubavi”

– kapucinska crkva u 20,20 sati – čitanje Božje riječi “Riječim da te izliječim”

– crkva svetog Vida u 20,20 sati – molitva ružarija “(Pro)Hodaj s Marijom, dođi k Isusu!”

– katedrala u 19 sati – Marijini obroci

– Franjevačka crkva u 19 sati – Hvalospjev ljubavi 2017

 

 

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje