Povežite se s nama

Zabava & Stil

Novinarska elegancija

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK: KARMEN GUMBAS

– Moja šminka je bila brzinska: malo pudera, maskare i sjenila i ruž i to je bilo to. Stalno sam se nekamo žurila i nisam stigla dugo vremena provoditi za ogledalom šminkajući se. No uvijek sam voljela ruževe, posebno jakih boja, pa sam često koristila crveni – otkrila je Karmen Gumbas, Varaždinka koju malo tko ne poznaje. Ako ne osobno, onda sigurno preko tekstova koje je pisala za Vjesnik.

Poznata varaždinska novinarka svoj radni vijek započela je u Varaždinskim vijestima u kojima je radila od 1979. do 1982. godine. Ipak, većinu svog radnog vijeka u novinarstvu provela je kao voditeljica dopisništva Vjesnika u Varaždinu. S njime je proživjela zlatna vremena, ali i konačan krah s kojim je i sama prije tri godine otišla o mirovinu. No zanimljivo je da se ova diplomirana ekonomistica po struci, koja je nakon fakulteta upisala poslijediplomski studij koji još nije završila, u novinarstvu našla igrom slučaja.

Uživam u svakom danu, posebno u kuhanju, za koje konačno imam vremena, otkrila je Karmen Gumbas

– Kad sam trebala odlučiti o poslu, imala sam na izbor čak pet poslova u struci, no moj pokojni suprug je jednog dana, za vrijeme ručka, vidio oglas u novinama. Šalili smo se i rekao mi je da bih mogla biti novinarka. Drugi dan nazvala sam redakciju Varaždinskih vijesti gdje su mi rekli da dođem na razgovor. Odradila sam intervju, testiranje i prošla – prisjetila se naša sugrađanka koja kaže da je razlika u novinarstvu nekad i danas kao nebo i zemlja.

– Posao novinara nekad je značio stabilna i dobra primanja i ono, puno važnije, novinare su poštovali, bili su ugledni i cijenjeni. Danas se sve to promijenilo – ustvrdila je.
Cijeli svoj radni vijek provela je u žurbi, trčeći s jednog događaja na drugi pokušavajući uskladiti posao i obiteljski život, a veliku podršku kod kuće imala je od svoje majke Elizabete. Karmen Gumbas sada je u mirovini, no ni sada nema previše slobodnog vremena. Dan joj je jednostavno prekratak!

– Cijeli svoj poslovni vijek od jutra sam bila naučena biti u žurbi, od svakodnevnog smišljavanja tema što ću pisati do obiteljskih obaveza. Koliko puta sam samo pomislila zašto ne stignem popiti kavu na Korzu, koje mi je bilo nadomak redakcije. Sada konačno za to imam vremena, makar mi je i danas dan prepun obaveza i često mi je 24 sata prekratko. Baka sam i uživam uz 1,5-godišnjeg unuka Jakova mog sina Tomislava i snahe Maje, a tu mi je i kći Suzana koja samo što nije diplomirala. Tajnica sam Stranke umirovljenika grada Varaždina i tajnica udruge umirovljenika V. mjesnog odbora, gdje sam ujedno i u komisiji za izlete i kulturno-zabavni život. Organiziram izlete, pišem zapisnike, sređujem evidenciju, što je u neku ruku nastavak mog rada, a u slobodno vrijeme vozim bicikl, učim engleski jezik, rješavam križaljke…

Na kapcima se varaždinska vizažistica poigrala zemljanim tonovima, a usne naglasila ružem boje koralja

Uživam u svakom danu, posebno u kuhanju za koje konačno imam vremena! Ujutro, kad se prerano probudim, pečem kolače – ispričala je poznata Varaždinka.

Iako se od stalne žurbe rijetko šminkala, ovog puta rado se prepustila stručnim rukama varaždinske vizažistice Mirele Magdić-Fotak.

– Odlučila sam se za jaču, večernju šminku premda kombinacija boja koje sam koristila može biti dobra i za dnevni make-up. Na kapcima sam se poigrala zemljanim tonovima, a riječ je o kombinacijama narančastih i smeđih tonova koje sam malo “podigla” bijelim sjenilom. Oči sam dodatno naglasila tankom linijom tuša, velikim trepavicama i nanošenjem nekoliko slojeva crne maskare. Ova kombinacija odlično pristaje našoj sugrađanki – ispričala je varaždinska vizažistica.

Cijelu priču Magdić-Fotak zaokružila je nanošenjem jačeg ruža, no umjesto crvenog, odlučila se za ruž boje koralja koji se odlično uklopio u šminku poznate varaždinske novinarke.

KREŠIMIR GECI,
G2 studio-Gettzy Foto
Trg kralja Tomislava 4 (Korzo) Varaždin
http://www.facebook.com/gettzy,
tel. 042/200-161

Mirela Magdić Fotak
profesionalna vizažistica, stalna suradnica HNK
e-mail: [email protected]

Izvor:
Foto: Krešimir Geci

Zabava & Stil

Crvena jabuka i Mejaši u petak i subotu zabavljaju Varaždince, oživjet će i Uska ulica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru obilježavanja Ljeta u Varaždinu, ovog će petka i subote kod Vile Bedeković nastupiti bendovi Crvena jabuka i Mejaši.

Koncert Crvene jabuke predvođen Draženom Žerićem Žerom održat će se u petak, 25. lipnja, a počinje u 21 sat. Dan kasnije, u subotu, 26. lipnja, nastupaju popularni Mejaši, s početkom također u 21 sat.

U subotu je također i Dan uske ulice. Naime, uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice, Udruga „Humano&etc“ i stanari Uske ulice uživat će u pripremanju ulice za Mali Festival u srcu grada.

– Iznova osmišljavamo ulogu Uske ulice u očuvanju i promoviranju njenih sadržaja, ali i u otvaranju novih društvenih i kulturnih sadržaja, jer je simbolički prepoznata kao umjetnička ulica. Ta tajnovita ulica u samom srcu povijesne jezgre ponovo će se pretvoriti u omiljeni kutak svima koji vole umjetnost, opuštenu i ugodnu atmosferu. Namjera nam ju je oživjeti putem programa Kulturni aktivizam, tj. aktivniju ulogu kulture u oblikovanju života i identiteta samog gradskog središta – poručuju organizatori.

Na festival se prijavilo 45 izlagača – od kojih su dva vokalna izvođača, slikari, keramičari, tradicijski obrti – čipka ,tkanje, filcanje, književni salon Korzo sa svojim poetskim recitalom i izložbom fotografija Produkt dizajn, radionice za djecu /posjetioce – keramike, čipkanja, filcanja, izrade didaktičkih igračaka, modni kreatori, gosti iz Međimurske županije…

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Pravo rješenje za vaše osvježenje: otvorena sezona kupanja na bazenima „Topličica“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, 19. lipnja, otvoreni su bazeni u Izletištu Topličica kod Novog Marofa.

– Pravo rješenje za vaše osvježenje! – stoji u pozivu kupačima koji, osim bazena, u sklopu objekta na raspolaganju imaju i zabavni park, teniske terene, stolni tenis, bogatu ugostiteljsku ponudu te razna jela s roštilja.

Bazeni „Topličica“ otvoreni su svakim danom od 9 do 19 sati, a za sva pitanja na raspolaganju je broj telefona 042/625-588.

Cijena bazena za odrasle iznosi 25 kuna, a za djecu od 3 do 10 godina 15 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!