Povežite se s nama

U fokusu

Novo iznenađenje: dr. Sanja Zember ide u izbornu utrku kao zamjenica Damira Habijana

Objavljeno:

- dana

SLUŽBENO POTVRĐENO

Danas novo iznenađenje iz varaždinskog HDZ-a.

Kandidatkinja za zamjenicu Damira Habijana na lokalnim izborima bit će dr. Sanja Zember, nedavno smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin, koja nije članica niti jedne stranke.

– Mnogo sam razmišljala i promišljala. Postavila sam si pitanja gdje želim živjeti i raditi, mogu li doprinijeti zajednici i što mogu učiniti. Donijela sam odluku da ću kao nestranački kandidat podržati Damira Habijana, jer je časna i moralna osoba koja jamči budućnost ovome gradu. Cilj grad zaokrenuti u drugom smjeru i želimo zajedničkom sinergijom okrenuti drugu stranicu te slogan Varaždin iznad politike provesti u djelo- istaknula je dr. Zember.

Navela je da će i dalje raditi kao liječnik, a da će obveze uskladiti.

– Imala sam mnogo obveza kad sam bila ravnateljica varaždinske bolnice. Preventivno djelovanja i djelovanje na promociji ciljeva određenih udruga, tu ja vidim svoj prostor. Ako pitate desetak ljudi što im je važno, to im je zdravlje, a bolesti možete spriječiti preventivnim aktivnostima – rekla je Zember.

Varaždin iznad politike

– Vrijeme je da Varaždin krene u drugom smjeru, a timskim pristupom želimo doprinijeti da Varaždin živimo i da bude iznad politike – rekla je specijalistica infektologije.

Habijan je istaknuo da on ni Zember nisu profesionalni političari, te da od politike ne žive, no kroz politiku zajedno mogu djelovati.

– Ako želiš nešto učiniti za Varaždin, možeš jedino kroz politiku. Jesam kakav jesam. U svojim nastupima bio sam preiskren i nisam reagirao kao političar – dodao je Habijan i istaknuo kako je teško u kratkom vremenu svidjeti se svima.

Još uvijek nije poznato tko će na lokalnim izborima biti drugi zamjenik HDZ-ovog kandidata.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!