Povežite se s nama

U fokusu

Novo iznenađenje: dr. Sanja Zember ide u izbornu utrku kao zamjenica Damira Habijana

Objavljeno:

- dana

SLUŽBENO POTVRĐENO

Danas novo iznenađenje iz varaždinskog HDZ-a.

Kandidatkinja za zamjenicu Damira Habijana na lokalnim izborima bit će dr. Sanja Zember, nedavno smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin, koja nije članica niti jedne stranke.

– Mnogo sam razmišljala i promišljala. Postavila sam si pitanja gdje želim živjeti i raditi, mogu li doprinijeti zajednici i što mogu učiniti. Donijela sam odluku da ću kao nestranački kandidat podržati Damira Habijana, jer je časna i moralna osoba koja jamči budućnost ovome gradu. Cilj grad zaokrenuti u drugom smjeru i želimo zajedničkom sinergijom okrenuti drugu stranicu te slogan Varaždin iznad politike provesti u djelo- istaknula je dr. Zember.

Navela je da će i dalje raditi kao liječnik, a da će obveze uskladiti.

– Imala sam mnogo obveza kad sam bila ravnateljica varaždinske bolnice. Preventivno djelovanja i djelovanje na promociji ciljeva određenih udruga, tu ja vidim svoj prostor. Ako pitate desetak ljudi što im je važno, to im je zdravlje, a bolesti možete spriječiti preventivnim aktivnostima – rekla je Zember.

Varaždin iznad politike

– Vrijeme je da Varaždin krene u drugom smjeru, a timskim pristupom želimo doprinijeti da Varaždin živimo i da bude iznad politike – rekla je specijalistica infektologije.

Habijan je istaknuo da on ni Zember nisu profesionalni političari, te da od politike ne žive, no kroz politiku zajedno mogu djelovati.

– Ako želiš nešto učiniti za Varaždin, možeš jedino kroz politiku. Jesam kakav jesam. U svojim nastupima bio sam preiskren i nisam reagirao kao političar – dodao je Habijan i istaknuo kako je teško u kratkom vremenu svidjeti se svima.

Još uvijek nije poznato tko će na lokalnim izborima biti drugi zamjenik HDZ-ovog kandidata.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Neven Bosilj poručio je da živi za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti proizvodne hale

Svečanom sjednicom danas je proslavljen Dan Grada Varaždina. Svečanoj su sjednici prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, ministar Davor Filipović, župan Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, direktor Fonda Luka Balen, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, saborski zastupnici i zastupnice te brojni drugi.

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je na bogatu povijest Varaždina, ali i na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana.

-Skoro osam i pol stoljeća prošlo je od spomena imena Varaždina i s ponosom baštinimo tu povijest. Generacije Varaždinaca izgradile su naš poseban varaždinski duh, a osjećaj vezanosti za povijest i tradiciju samo je prva polovica priče – rekao je Bosilj i istaknuo da je posebno važno budućim generacijama stvoriti bolje prilike.

Spomenuo je i značajne događaje koji  su obilježili ovu godinu, poput primjerice obnove Gradske vijećnice koja slavi 500-ti rođendan.

Ponovio je da je Varaždin iznad svih te se osvrnuo i na problematiku baliranog otpada.

 -Živim za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti nove proizvodne hale i nova radna mjesta. Stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada – rekao je Bosilj i zahvalio svima koji su pomogli u rješavanju problema s balama, od stručnog tima, Fonda i na kraju hrvatske Vlade.

U ime svih načelnika i gradonačelnika sve okupljene pozdravio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Župan Anđelko Stričak, kao izaslanik predsjednika Sabora, čestitao je Dan grada svim Varaždinkama i Varaždincima.

-Da Vlada nije donijela odluku o financiranju sanacije bala vjerojatno bi na ovoj sjednici sve bilo tmurno, ali sada ovdje vlada optimizam – rekao je među ostalim Stričak.

Na kraju se obratio i premijer Andrej Plenković.

-Ovo je moj drugi boravak u Varaždinu u zadnjih desetak dana. Cilj je da zajednički emancipiramo sve što zajedno činom za razvoj grada i cijelog sjevera Hrvatske – rekao je Plenković i podsjetio da je nedavno bio na otvaranju Centra kompetentosti Medicinske škole.

-U osmoj godini mandata gotovo da nema institucije koje nisam obišao, ali ovakvu srednju školu nisam vidio – pohvalio je Plenković. Osvrnuo se i na rješenje bala.

Podsjetio je da je gradonačelnik Bosilj na svečanoj sjednici županijske Skupštine uputio apel da se riješe bale. Potom je zahvalio gradonačelniku i saborskim zastupnicima Damiru Habijanu i Predragu Štromaru jer su dali doprinos u rješavanju bala.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja.

Ivan Vujec i Denis Peričić primili su nagrade za životno djelo. Medalje idu Branku Spevecu posthumno, Hani Hegedušić i Marijanu Sertiću.

Plakete se dodjeljuju, OPG-u Pocedulić, TZ-u Grada Varaždina, ŠRD Varaždin, Udruzi za klasični balet Vindija, Metalskoj industriji Varaždin d.d.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu obuka komunalnih redara, raspravljat će i o komunikaciji s “teškim strankama“!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ilustracija

Varaždin će u četvrtak, 7. prosinca, od jutarnjih sati biti domaćin obuke komunalnih redara.

Obuka komunalnih redara, namijenjena je i drugim službenicima i/ili pročelnicima u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Stoga će sudionici skupa u Park Boutique hotelu raspravljati između ostalog o zakonskoj regulativi za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom, o Odluci o komunalnom redu i drugim aktima JLS važnima za postupanje komunalnog redarstva.

Programom je prije pauze za kavu Predviđena još jedna zanimljiva točka. Riječ je  o profesionalnoj komunikaciji s „teškim strankama“, što god to značilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje