Povežite se s nama

U fokusu

Novo iznenađenje: dr. Sanja Zember ide u izbornu utrku kao zamjenica Damira Habijana

Objavljeno:

- dana

SLUŽBENO POTVRĐENO

Danas novo iznenađenje iz varaždinskog HDZ-a.

Kandidatkinja za zamjenicu Damira Habijana na lokalnim izborima bit će dr. Sanja Zember, nedavno smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin, koja nije članica niti jedne stranke.

– Mnogo sam razmišljala i promišljala. Postavila sam si pitanja gdje želim živjeti i raditi, mogu li doprinijeti zajednici i što mogu učiniti. Donijela sam odluku da ću kao nestranački kandidat podržati Damira Habijana, jer je časna i moralna osoba koja jamči budućnost ovome gradu. Cilj grad zaokrenuti u drugom smjeru i želimo zajedničkom sinergijom okrenuti drugu stranicu te slogan Varaždin iznad politike provesti u djelo- istaknula je dr. Zember.

Navela je da će i dalje raditi kao liječnik, a da će obveze uskladiti.

– Imala sam mnogo obveza kad sam bila ravnateljica varaždinske bolnice. Preventivno djelovanja i djelovanje na promociji ciljeva određenih udruga, tu ja vidim svoj prostor. Ako pitate desetak ljudi što im je važno, to im je zdravlje, a bolesti možete spriječiti preventivnim aktivnostima – rekla je Zember.

Varaždin iznad politike

– Vrijeme je da Varaždin krene u drugom smjeru, a timskim pristupom želimo doprinijeti da Varaždin živimo i da bude iznad politike – rekla je specijalistica infektologije.

Habijan je istaknuo da on ni Zember nisu profesionalni političari, te da od politike ne žive, no kroz politiku zajedno mogu djelovati.

– Ako želiš nešto učiniti za Varaždin, možeš jedino kroz politiku. Jesam kakav jesam. U svojim nastupima bio sam preiskren i nisam reagirao kao političar – dodao je Habijan i istaknuo kako je teško u kratkom vremenu svidjeti se svima.

Još uvijek nije poznato tko će na lokalnim izborima biti drugi zamjenik HDZ-ovog kandidata.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje