Povežite se s nama

Međimurje

Novo priznanje poduzetnicima sjevera Hrvatske: Darko Horvat zamijenit će ministricu Dalić

Objavljeno:

- dana

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a predsjednik stranke Andrej Plenković stranačkom vrhu je predstavio Darka Horvata kao kandidata koji će zamijeniti potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić.

Podsjećamo, Darko Horvat je u vladi Tihomira Oreškovića bio ministar poduzetništva, a zbog stupanja na novu dužnost u Saboru će ga zamijeniti Sunčana Glavak.

Na mjesto potpredsjednika Vlade dolazi Tomislav Tolušić. Izbor Darka Horvata za Regionalni tjednik je  komentirao HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak.

– To je još jedno priznanje dobrog stranačkog rada na sjeveru Hrvatske ali i priznanje poduzetnicima našeg područja, budući da Horvat dolazi iz dijela zemlje s najrazvijenijim obrtništvom i poduzetništvom – naglasio je Stričak.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje