Povežite se s nama

Međimurje

Novogodišnja čestitka Stjepana Kovača: “Istinski živimo sa svojim gradom!”

Objavljeno:

- dana

Povodom početka nove, 2019. godine, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač uputio je čestitku u kojoj stoji:

“Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Još jednu smo godinu ostavili iza nas. Ulazeći u novu, radimo planove za predstojeće razdoblje, ali i ocjenjujemo ono što smo uradili u prethodnoj godini. Iskustva koja smo stekli čine nas zrelijima te omogućuju da u budućnosti budemo još bolji.

Protekla 2018. godina za Čakovec je bila uspješna. Značajne rezultate postigli smo na svim poljima, od gospodarstva, preko kulture i obrazovanja pa sve do sporta. Svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u aktivnostima koje su se provodile u našem gradu, bilo da se radi o tvrtkama, ustanovama, udrugama ili pojedincima, najiskrenije zahvaljujem.

Godina koja je pred nama donijet će i uspone i padove, oduševljenja i razočaranja, no siguran sam da će, zahvaljujući svima nama, na kraju biti uspješna. To je zato što stanovnici Čakovca iskreno vole svoj grad te istinski s njim žive.

U osobno ime te u ime cijele Gradske uprave želim Vam sretnu i uspješnu novu 2019. godinu! Neka vam se u njoj ostvare sve želje te neka Vaši uspjesi budu dio napretka cijelog društva!“

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje