Povežite se s nama

Život i društvo

Novogodišnji shopping: provjerite radno vrijeme trgovina i centara

Objavljeno:

- dana

Provjerili smo kako ovih dana rade trgovine i centri na području Varaždinske i Međimurske županije.

Supernova Varaždin

Na Silvestrovo Supernova radi od 9 do 15 sati, a Spar od 7 do 18 sati. Na Novu godinu su sve trgovine zatvorene. Na Sveta tri kralja su također zatvoreni, osim Spara (od 8 do 14 sati) i Müllera (9 do 14 sati).

Lumini

Na staru godinu trgovačke poslovne jedinice Luminija rade od 9 do 17 sati, a Konzum od 8:30 do 17 sati. Prvog dana nove godine su zatvoreni. Na Sveta tri kralja trgovačke poslovne jedinice rade od 9 do 21 sati, a Konzum od 8:30 do 21 sati.

Lidl

Lidl danas, 31. prosinca, radi do 16 sati, a 1. siječnja sve su njihove trgovine zatvorene.

Konzum

Konzum je objavio da radi prema redovnom rasporedu, osim nekoliko trgovina pogođenih potresom. Nove će informacije o radnom vremenu podijeliti na svojim stranicama.

Kaufland

Kaufland na Staru godinu radi radi od 7 do 18 sati, a 1. siječnja su zatvoreni.

Plodine

Plodine danas rade do 18 sati, a sutra su zatvoreni.

Pevex

Na Staru godinu rade od 7:30 do 16 sati, a na Novu godinu su zatvoreni.

Galerija Sjever

Radno vrijeme centra 31. prosinca je od 9 do 16, dok Spar radi od 7 do 18 sati. Na Novu godinu Galerija je zatvorena. Na Tri kralja je otvoren samo Spar od 8 do 14 sati.

Život i društvo

U školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici postavit će se uloškomati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući Gradu Lepoglavi, u sve tri osnovne škole na gradskom području učenice će moći koristiti besplatne higijenske uloške. Naime, Grad Lepoglava je financirao nabavku 6000 higijenskih uložaka koji će biti dostupni za korištenje učenicima u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

– Ovo je još jedna aktivnost koju provodimo u okviru programa potpore obrazovanju. Iako nismo osnivači osnovnih škola na gradskom području, ulažemo značajna sredstva kako bismo pružili maksimalnu potporu obrazovnim procesima, našim učenicima i njihovim učiteljima. Odluka da osiguramo higijenske uloške za djevojčice u osnovnim školama donesena je na temelju činjenice da je oko 30 % obitelji u Hrvatskoj na granici siromaštva i zbog toga nisu u mogućnosti izdvajati za higijenske potrepštine pa tako i za higijenske uloške – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je ravnateljima škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice podijelio nabavljene higijenske uloške i zidne nosače u kojima će se ulošci nalaziti.

– Higijenske uloške moći će koristiti sve djevojčice. Nismo postavili nikakva ograničenja niti smo dvojili treba li pokrenuti ovaj program – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Nabavljeno je 6.000 higijenskih uložaka koji bi trebali biti dostatni tijekom iduće godine. No, i nakon toga Grad Lepoglava planira nastaviti s ovim programom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Petrijanec dodijelila 70 stipendija učenicima i studentima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec i ove godine stipendira učenike i studente kako bi ih potaknula na ostvarivanje što boljeg uspjeha u školi te na uključivanje što većeg broja mladih ljudi na nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Za školsku odnosno akademsku 2021./2022. godinu dodijeljeno je 70 stipendija, a u proračunu Općine za tu je svrhu osigurano 300.000 kuna. Prema definiranim kriterijima, Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je da pravo na stipendiju ima 25 učenika i 45 studenata.

Učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije i izvan nje dobivat će stipendije u iznosu od 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti čija visoka učilišta sjedište imaju na području Međimurske županije 350 kuna mjesečno. Oni studenti koji visoka učilišta polaze izvan Varaždinske i Međimurske županije, na području Republike Hrvatske ili u stranoj državi, dobivat će 600 kuna mjesečno.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna 2021. godine do 30. lipnja 2022. godine, a studentima za razdoblje od 1. listopada 2021. godine do 31. srpnja 2022. godine.

S obzirom na cjelokupnu situaciju s virusom COVID-19 na području Varaždinske županije, ali i šire, ove se godine neće održati potpisivanje ugovora. Učenicima i studentima ugovori su poslani poštom u dva primjerka te su dužni potpisani primjerak ugovora dostaviti u prostorije Općine zajedno s potrebnom dokumentacijom.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec upućuje čestitku svim stipendistima, uz želju da i dalje nastave ostvarivati takve i još bolje rezultate jer samo vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i profesionalnih sposobnosti u mogućnosti smo unapređivati svoju zajednicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje