Povežite se s nama

U fokusu

Novom Marofu 13,2 milijuna kuna za sanaciju i zatvaranje odlagališta otpada Čret

Objavljeno:

- dana

Za projekt „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Čret“ Grad Novi Marof dobio je 13.287.540,64 kune. Riječ je o sredstvima koja je dodijelilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Naime, Grad Novi Marof uspješno se javio na pozivu za dostavu projektnih prijedloga za sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., specifični cilj – smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Nakon što je Grad Novi Marof nedavno zaprimio obavijest o dodjeli sredstava iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, uskoro bi trebao biti potpisan i ugovor.

– Ovo je u biti finalna potvrda da se konačno kreće s rješenjem ovog velikog problema za naše sugrađane. U prošlosti je bilo dosta „lutanja“ u pokušaju rješavanja problema. Cilj nam je bio da većinu sredstava dobijemo s nacionalne razine odnosno preko fondova EU-a kako bi što manje opterećenje bilo prema građanima – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Ukupni troškovi sanacije, odnosno vrijednost projekta, iznosi 17,7 milijuna kuna. 13,3 milijuna kuna osigurano je preko spomenutog Kohezijskog fonda dok bi se preostali iznos od 4,2 milijuna kuna osigurao preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grada Novog Marofa.

– Fond bi u konačnici osigurao iznos od 10 posto ukupnih troškova, a preostalih pet posto ukupnih troškova osigurao bi Grad Novi Marof. Radi se o iznosu od 790 tisuća kuna gdje će za 60 posto tih troškova Grad tražiti sufinanciranje preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova – zaključio je Jenkač.

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati