Povežite se s nama

Život i društvo

Rokeri za rođendan – Psihomodo pop i Vatra

Objavljeno:

- dana

ROĐENDAN

Grad Novi Marof slavi svoj rođendan.

Rođendanska proslava, Antunovo v Marofu, održava se tijekom cijelog lipnja, sa središnjim događanjima 10., 11., 12. i 13. lipnja.
Tijekom ta će četiri dana, nakon svečane sjednice u petak, novomarofske ulice od rano ujutro do kasno u noć živjeti užurbanim ritmom. Bit će tu svega. Od kazališnih predstava, radionica za djecu, utrke u štiklama, sajma antikviteta, školskih pokusa na zabavni način, smotre folklora, druženja s groficom Erdödy, plesnih programa… Ali, svakako najveća atrakcija su dva velika koncerta – Psihomodo popa i Vatre. 

Urbana scena

– Ovakav glazbeni odabir rezultat je naše želje za iskorakom i profilacijom Novog Marofa kao gradske sredine s urbanom scenom – rekao je na predstavljanju manifestacije novinarima gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. – Cilj nam je postići da Dan Grada nije samo događanje zanimljivo stanovnicima Novog Marofa, već da privučemo posjetitelje iz drugih sredina – istaknuo je, podsjetivši da je Grad u tome uspio i lani,  kad su na koncert Hladnog piva, između ostalih, stigli i Međimurci, Zagrepčani, pa i Slovenci. – Želimo da Novi Marof bude više nego samo tranzitni grad – rekao je Jenkač.

Gradonačelnik i voditeljica novomarofskoga Turističkog ureda Renata Horvatić istaknuli su da gost ima što vidjeti u Gradu. – Tu su Grebengrad, utvrda Paka, Dvorac Erdödy… U svakom slučaju imamo što za pokazati – rečeno je. – Upravo ova je činjenica – rekao je gradonačelnik – bila nit vodilja u osmišljavanju programa i odabiru glazbenih gostiju. – Najlakše je napraviti lokalnu feštu, želimo program dići na razinu više – mišljenja je Jenkač. Iako će središnja događanja biti rokerskoga karaktera, ni ljubiteljima drukčijih glazbenih žanrova neće biti dosadno. Jer, bit će tu i klapskog pjevanja, kao i tamburica te nastup KUD-a.

Tako, će, primjerice, u petak, 10. lipnja, večernji program početi u mediteranskom štihu – pripremanjem ribljih specijaliteta, degustacijom vina Udruge Pinta i klapskom pjesmom. Novi Marof je s proslavom rođendana službeno otpočeo Utrkom Grada, dok su pet dana kasnije održani 5. Dani pere u Etno parku Gradišće.
Rođendanska proslava Novog Marofa završit će u ponedjeljak, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, kad će se održati procesija i sv. misa.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski poduzetnici i obrtnici će tijekom veljače dobiti drugu polovicu poticaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gotovo 900 varaždinskih obrtnika i poduzetnika na svoje će račune iz proračuna Grada Varaždina početi primiti drugu ratu poticajnih, bespovratnih sredstava. 

Grad Varaždin je u cilju poboljšanja gospodarskog stanja i poticanja poduzetništva i obrtništva, očuvanja radnih mjesta, povećanja broja zaposlenih te stvaranja uvjeta za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti na području grada proveo Mjeru poticaja „Poduzetnički fond Grada Varaždina 2020.“ 

Ukupan broj poduzetnika i obrtnika koji su dobili sredstva potpore kroz navedenu mjeru je 889. Poticaji su se kretali od 5 do 10 tisuća kuna.

U 2020. godini isplaćena je prva polovica planiranih sredstava potpore u iznosu nešto većem od 2,5 milijuna kuna, dok će uplata drugog dijela potpora koja upravo počinje također u ukupnom iznosu većem od 2,5 milijuna kuna biti uplaćena najkasnije do 1. ožujka 2021. godine.

– Primili smo zahvale poduzetnika i obrtnika što smo im konkretnim mjerama, bespovratnim subvencijama iz Poduzetničkog fonda pomogli prevladati probleme. Imali smo razumijevanja za njihovu situaciju u kojoj su se našli ne svojom krivnjom već zbog različitih zabrana i odluka vezanih uz širenje korona virusa. Na te odluke nismo mogli utjecati, ali smo na vrijeme krenuli s poticajima. Kao što smo obećali, druga rata poticaja počinje se isplaćivati i sjest će na njihove račune tijekom veljače. Situacija sa zarazom se iz dana u dan poboljšava i svi se nadamo da će doći do popuštanja mjera što će svakako osnažiti povratak gospodarskih aktivnosti – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Nastavite čitati

Život i društvo

Odluka u SDP-u: Barbara Antolić Vupora je kandidatkinja za županicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 25. siječnja, održan je Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije na temu priprema za nadolazeće lokalne izbore u svibnju ove godine o čemu su izvijestili javnost.

Županijski odbor SDP-a jednoglasno je donio odluku kako će kandidatkinja za županicu Varaždinske županije biti predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, a kandidatkinja za zamjenicu županice dosadašnja zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik.

U priopćenju su istaknute i njihove brojne kvalitete.

Barbara Antolić Vupora dugi je niz godina aktivna u politici Varaždinske županije, aktualna je saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a te uspješna poduzetnica. Renata Potočnik je uspješna menadžerica u renomiranoj međunarodnoj tvrtci i aktualna zamjenica SDP-ovog gradonačelnika Dubravka Bilića u Ludbregu u kojemu je SDP dokazao kako se korektnom i konkretnom politikom s dokazano sposobnim ljudima uspješno vodi i razvija jedan grad.  

Po istim kriterijima i načelima, SDP Varaždinske županije, na čelu s dvije uspješne, poduzetne, vrijedne, a prije svega poštene i odgovorne žene vodit će i Županiju sljedeće četiri godine. 

– SDP je svjestan sve veće potpore, ali i očekivanja birača u Varaždinskoj županiji, stoga sam ponosna što ćemo Renata i ja kao uspješne poduzetnice i radnice s dugogodišnjim aktivnim sudjelovanjem u politici našega kraja, preuzeti odgovornost i u vođenju naše Županije sljedeće četiri godine. Naši rezultati u poduzetništvu i radu, uz političko iskustvo jamstvo su uspješnog budućeg vođenja naše Županije koju vidimo kao regiju predvodnicu trenda pozitivnih promjena, hrvatskog sjevera i naše Domovine.  Svi mi zaslužujemo sigurnost, stabilnost, rast i razvoj, bolju i sigurniju budućnost za našu djecu i unuke.  Svu svoju energiju, radne navike, svoj život, usmjerit ćemo, u ovim teškim vremenima, na razvoj brojnih, nažalost neiskorištenih potencijala koje naš kraj ima. Prioritet će nam, uz potporu razvoju obrta, malog i srednjeg poduzetništva, prije svega biti osiguranje uvjeta za dostojanstvenu starost naših starijih i sretno, bezbrižno odrastanje naših najmlađih stanovnika – naglasila je kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora u priopćenju.

Javno predstavljanje kandidatkinje za županicu i SDP-ovih kandidata na lokalnim izborima u Varaždinskoj županiji predviđeno je početkom veljače, kada epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.  

Nastavite čitati