Povežite se s nama

Život i društvo

Rokeri za rođendan – Psihomodo pop i Vatra

Objavljeno:

- dana

ROĐENDAN

Grad Novi Marof slavi svoj rođendan.

Rođendanska proslava, Antunovo v Marofu, održava se tijekom cijelog lipnja, sa središnjim događanjima 10., 11., 12. i 13. lipnja.
Tijekom ta će četiri dana, nakon svečane sjednice u petak, novomarofske ulice od rano ujutro do kasno u noć živjeti užurbanim ritmom. Bit će tu svega. Od kazališnih predstava, radionica za djecu, utrke u štiklama, sajma antikviteta, školskih pokusa na zabavni način, smotre folklora, druženja s groficom Erdödy, plesnih programa… Ali, svakako najveća atrakcija su dva velika koncerta – Psihomodo popa i Vatre. 

Urbana scena

– Ovakav glazbeni odabir rezultat je naše želje za iskorakom i profilacijom Novog Marofa kao gradske sredine s urbanom scenom – rekao je na predstavljanju manifestacije novinarima gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. – Cilj nam je postići da Dan Grada nije samo događanje zanimljivo stanovnicima Novog Marofa, već da privučemo posjetitelje iz drugih sredina – istaknuo je, podsjetivši da je Grad u tome uspio i lani,  kad su na koncert Hladnog piva, između ostalih, stigli i Međimurci, Zagrepčani, pa i Slovenci. – Želimo da Novi Marof bude više nego samo tranzitni grad – rekao je Jenkač.

Gradonačelnik i voditeljica novomarofskoga Turističkog ureda Renata Horvatić istaknuli su da gost ima što vidjeti u Gradu. – Tu su Grebengrad, utvrda Paka, Dvorac Erdödy… U svakom slučaju imamo što za pokazati – rečeno je. – Upravo ova je činjenica – rekao je gradonačelnik – bila nit vodilja u osmišljavanju programa i odabiru glazbenih gostiju. – Najlakše je napraviti lokalnu feštu, želimo program dići na razinu više – mišljenja je Jenkač. Iako će središnja događanja biti rokerskoga karaktera, ni ljubiteljima drukčijih glazbenih žanrova neće biti dosadno. Jer, bit će tu i klapskog pjevanja, kao i tamburica te nastup KUD-a.

Tako, će, primjerice, u petak, 10. lipnja, večernji program početi u mediteranskom štihu – pripremanjem ribljih specijaliteta, degustacijom vina Udruge Pinta i klapskom pjesmom. Novi Marof je s proslavom rođendana službeno otpočeo Utrkom Grada, dok su pet dana kasnije održani 5. Dani pere u Etno parku Gradišće.
Rođendanska proslava Novog Marofa završit će u ponedjeljak, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, kad će se održati procesija i sv. misa.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Život i društvo

GDCK Ivanec potrebitima dijeli donacije Vlade RH u vrijednosti od oko 113 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, na temelju zamolbe Povjerenstvu za besplatnu dodjelu robe oduzete u carinskom prekršajnom postupku, primilo je vrijednu donaciju novih odjevnih predmeta i nove obuće te kućanskih potrepština preuzetih iz carinarnica; Zagreb, Rijeka i Osijek.

Vrijednost donirane robe je 113.530,56 kuna.

Skladišni prostor osiguran je suradnjom s Općinom Donja Voća i načelnicom Sanjom Kočet u Donjoj Voći odakle se roba prevozi u kancelarije i dvoranu GDCK-a Ivanec, gdje se ovaj tjedan nova, a prijeko potrebna odjeća i obuća dijeli osobama koje trpe siromaštvo, žive u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Zabrinjava broj i povećanje korisnika Socijalnog programa GDCK-a Ivanec, na što GDCK Ivanec opetovano upozorava, ovim putem, ali i tijekom prethodne godine na održanom stručnom skupu i okruglom stolu na kojem su iznijeti podaci o broju osoba koje žive u siromaštvu i riziku od siromaštva na području bivše općine Ivanec.

– Radi se o području koje svojim radom pokriva GDCK Ivanec, a stopa siromaštva po potrošnji na razini CZSS Ivanec visokih je 30,11%, a po dohotku 21,49%; što govori u prilog tome kako građani s prihodima kakve imaju ne mogu puno učiniti, kupiti, odnosno nisu u mogućnosti osigurati si potrebno za život. Broj korisnika poljoprivredne mirovine na razini CZSS Ivanec jest: 576 korisnika, a poljoprivredne mirovine kreću se u rasponu od 1.259 kn do 1.598 kuna (o čemu se više moglo čuti na 1. okruglom stolu održanom 10.11.2021.). Ne čudi stoga rast osoba koje traže pomoć u Crvenom križu. Trenutno u Socijalnom programu imamo više od 700 korisnika – rekli su iz ivanečkog Crvenog križa.

GDCK Ivanec zbog znatno manjeg iznosa kojeg prima iz proračuna jedinica lokalne samouprave za 2022. godinu (u odnosu na 2021.g. iz proračuna su osigurana sredstva u ukupnom iznosu niža za čak 37 tisuća kuna), neće moći zadovoljiti rastuće potrebe stanovništva u potrebi, no traženjem i primanjem donacija, organiziranjem humanitarnih akcija i prijavom na projekte (npr. FEAD koji je već prijavljen i koji je nakon administrativne provjere odabran za sljedeću fazu u postupku dodjele bespovratnih sredstava) osiguravat će, sukladno financijskim mogućnostima i potrebama lokalne zajednice, pomoć ranjivim skupinama stanovništva.

– Također, djelatnici GDCK-a Ivanec pružaju prijeko potrebe informacije svim osobama koje nam se obrate, o mogućim oblicima ostvarivanja pomoći za potrebite putem sustava socijalne skrbi, jedinica lokalne samouprave i Socijalnog programa GDCK-a Ivanec, kao i pojedinih drugih udruga koje se bave sličnim djelatnostima, o čemu ćemo u skorije vrijeme sastaviti i adekvatnu brošuru, te je putem rada na terenu uočen veliki nedostatak u dostupnosti informacija građanima u potrebi.

Za sve informacije građani se mogu obratiti osobnim dolaskom, telefonom ili putem službene stranice GDCK-a Ivanec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje