Povežite se s nama

Život i društvo

Novomarofski nogometaši dobili tri garniture dresova od megapoduzeća KiK

Objavljeno:

- dana

Akcija “Maknimo djecu s ulice”

Nogometni klub Novi Marof dobio je tri garniture dresov za sve uzraste od njemačkog trgovca odjećom, KiK Textiliena.

Dresovi je u okviru akcije „Maknimo djecu s ulice“ klubu uručio Ante Rimac, direktor KiK-a i ceo PlasmaN grupe.

KiK – njemački tekstilni lanac broj 1 u Europi  i jedna od najbrže rastućih tvrtki u Europi  – provodi ovu akciju treću godinu zaredom.  

Njemački lanac stigao je u Hrvatsku 2011. godine, dosad su otvorene 72 trgovine, a u planu je 100 filijala. Ovakva ekspanzija se tumači bogatim prodajnim programom –  od trendy odjeće za cijelu obitelj, nakita i ukrasa, dječjih igračaka, kućnih i ostalih potrepština, pa do modnih dodataka za kućne ljubimce – po dobrim cijenama. Njemački prodajni lanac na hrvatskom je tržištu lani ostvario 34 milijuna eura prometa. Zahvaljujući takvoj ekspanziji KiK u Hrvatskoj zapošljava preko pola tisuće radnika.

Prodavaonice KiK-a – njih 3260 sa oko 22000 radnika u sedam zemalja – godišnje ostvaruju preko 1,75 milijardi eura prometa.

Na njemačkom je KiK skraćenica za „Kunde ist König, što prevedeno znači “kupac je kralj“, što je i, kako vele iz tvrke,  glavni moto ovog tekstilnog lanca.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje