Povežite se s nama

U fokusu

“O meni se iznose netočne informacije i insinuacije…”

Objavljeno:

- dana

Osvrćući se na članak koji je Regionalni tjednik objavio 29. siječnja 2019. godine pod naslovom „Varaždinci ga plaćali milijune pa ‘otpisali’, ali opet je u igri“, varaždinski odvjetnik Hrvoje Petrić uputio nam je zahtjev za objavu ispravka – demanti, koji prema Zakonu o medijima u nastavku prenosimo u cijelosti:

Obraćam Vam se povodom članka naslovljenog „Varaždinci ga plaćali milijune pa ‘otpisali’, ali opet je u igri“, objavljenog na str. 4 broja 767 Vaše tiskovine od 29. siječnja 2019. godine. Sukladno odredbama čl. 40-46 Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13), a budući da se u predmetnom članku o meni iznose netočne informacije i insinuacije, tražim da u prvom idućem broju „7 Plus Regionalnog tjednika“, bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu tiskovine i internetske stranice te na isti ili istovrijedni način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, objavite ovaj ispravak netočnih informacija.

1. Spomenuti tekst obiluje netočnim i tendenciozno interpretiranim informacijama, a što počinje već samim naslovom – „Varaždinci ga ‘otpisali’ “ sugerirajući time da je Varaždince netko pitao oko prestanka mog angažmana u zastupanju Grada Varaždina. Oko opoziva punomoći OD Petrić i dr. d.o.o. u srpnju 2017. godine nije provedeno nikakvo javno savjetovanje ili pak referendum. Odluku je donio isključivo novoizabrani gradonačelnik Ivan Čehok, a potpisao njegov zamjenik Zlatan Avar. Prije opoziva punomoći nije bilo nikakvog kontakta s OD Petrić i dr. d.o.o. u kojima bi Grad Varaždin istaknuo bilo kakve primjedbe na rad odvjetnika, izrazio želju za drugačijim pristupom u radu ili na troškove zastupanja. Netočna je informacija da „…svi iole upućeni u gradska posla smatraju da Hrvoju Petriću tu nije bilo mjesto“ te da je mojim dolaskom u Vijećnicu grupa „lupila ne čvrgu, nego pravu pljusku svim Varaždincima“ – novinar niti može razgovarati sa „svima iole upućenima“, niti navodi tko su „svi iole upućeni“ ili „svi Varaždinci“, niti čiji je to zaključak, dok mi je velik broj „iole upućenih u gradska zbivanja“ osobno uputio podršku u mom angažmanu u problematici koju smo Gradonačelniku predstavili na sastanku 18. siječnja 2019. godine.

2. Netočne su i informacije koje se odnose na financijsku ulogu Grada u poslovanju OD Petrić i dr. d.o.o. te da bi mi tijekom mandata bivšeg gradonačelnika Gorana Habuša bili isplaćeni milijuni. Kao što iz same tablice objavljene uz tekst proizlazi, ukupan bruto iznos uplaćen od strane Grada Varaždina na račun OD Petrić i dr. d.o.o. tijekom šest godina iznosi 1.846.329,72 kuna u što je uključen i PDV i troškovi koje smo u ime Grada Varaždina podmirili trećim osobama tijekom vođenja postupaka, a koji su potom obračunati Gradu. Stvarni prihod za šest godina zastupanja iznosi 1.332.700,00 kuna, pri čemu je moj udio u dobiti društva 50%. Dakle, nema govora ni o kakvim „milijunima“. Netočne su informacije da bi se „… bilanca na računu OD Petrić i dr. teško računala u milijunima kuna bez izdašnog ugovora s Gradom“, da je Grad „bio zlatna koka“ te da bi „Odlazak Gorana Habuša za odvjetnike Grada bio težak financijski udarac“. Kako je istaknuto, prihod od zastupanja Grada tijekom 2012-2017. iznosio je ukupno 1.332.700,00 kuna. To je 14,2% ukupnih prihoda koji su ostvareni u istom razdoblju. U istom razdoblju, prihod iz ostalih izvora iznosio je 8.052.500,00 kuna. U 2018. godini, kao prvoj godini poslovanja nakon prestanka rada s Gradom, OD Petrić i dr. d.o.o. je ostvarilo prihode za oko 20% veće nego 2017. godine te je zaposlilo dvoje novih radnika. Ukoliko ste smatrali potrebnim u tekstu naglasiti da je OD Petrić i dr. d.o.o. 2016. godine ostvarilo prihod od 2,82 milijuna kuna, držim da je, radi očuvanja objektivnosti, bitno istaknuti da su prihodi ostvareni od Grada Varaždina u tom iznosu sudjelovali sa svega 8,4% u ukupnim prihodima Društva. Iako ste evidentno raspolagali potpunim podacima o poslovanju našeg Društva, međutim, iste ste interpretirali na način da odgovaraju unaprijed stvorenim zaključcima.

3. Nismo bili sretni s opozivom punomoći jer nam je bilo jasno iz kojeg je motiva punomoć opozvana, a to svakako nije bio interes Grada, već stare-nove vlasti koja je punomoć za zastupanje i opozvala. U odnosu na informaciju da je u 2017. godini Grad na račun OD Petrić i dr. d.o.o. uplatio iznos od 568.598,00 kuna, smatram bitnim istaknuti da se od tog iznosa dio od 444.335,00 kuna odnosi na honorar koji je dospio iz jednog jedinog razloga – zbog toga što je novoizabrani gradonačelnik iz prethodno navedenih razloga opozvao punomoć za zastupanje! U odnosu na informaciju da „nove odvjetnike“ Grad danas plaća najviše pola milijuna kuna godišnje, ističem, da kako bi se uopće moglo usporediti pružene usluge „prije i nakon“ bilo bi potrebno utvrditi na koliko ročišta su „novi odvjetnici“ nakon srpnja 2017. godine pristupili, koliko su trajala ročišta, koliko je svjedoka saslušano, koliko je vještačenja provedeno ili koliko je detaljnih očitovanja u tijeku postupka sačinjeno. Bez toga je svako uspoređivanje plaćenih honorara besmisleno. Sasvim je jasno da odvjetnik za svoje usluge treba bili plaćen sukladno angažmanu!

4. Netočne su i informacije da bi „bivša vlast Gorana Habuša rado tužila sve, svakoga i za svašta, a gradski su odvjetnici rijetko završavali sporove mirnim putem višestruko jeftinijim nagodbama.“ te da „…ni taj veliki novac nije pridonio dobivanju barem jednog sudskog spora“. Postupci pokrenuti u vrijeme mandata Gorana Habuša u najvećoj mjeri izravno vezani uz nezakonite pravne poslove ranijeg gradonačelnika Ivana Čehoka i većinom su bili predmetom kaznenog progona nad njim i trećim osobama. Ističemo da su protivnici u aktualnim postupcima poduzimali sve moguće radnje da izbjegnu plaćanje prema Gradu – provodili su statusne promjene, preimenovanja, prijenose poslovnih udjela, inicirali su predstečajne nagodbe, itd. Nagodbe su sklopljene gdje je to bilo moguće i u interesu Grada. Iako je kod postupaka koje smo vodili riječ o iznimno kompliciranim sporovima koji traju godinama, i takvi su uspješno završeni u korist Grada. Do opoziva punomoći u srpnju 2017. godine pravomoćno je okončan spor radi utvrđenja ništetnosti Ugovora o interventnom zbrinjavanju baliranog otpada iz 2008. godine te je Grad stekao pravo potraživati plaćanje od 8.299.675,92 kuna s kamatama i naknadu troškova postupka od 1.564.474,00 kuna. Pravomoćno je usvojena mjera osiguranja kojom je osigurana naplata tih potraživanja. Pravomoćno je odbijena privremena mjera kojom je tražena zabrana raspolaganja novonastalim komunalnim otpadom. Sklopljena je nagodba s Biotehnološkim parkom i Gradu vraćeno zemljište, skinuta je hipoteka banke u iznosu od 8 milijuna kuna s gradskog stadiona „Varteks“, itd. Pravomoćno su okončani i sporovi manje vrijednosti, dok u sporovima koji još uvijek nisu dovršeni, prema mom mišljenju Grad odlično stoji i uz aktivan angažman izvjestan je uspjeh i u tim sporovima. Također, očekujem usvajanje imovinskopravnog zahtjeva prema optuženom Ivanu Čehoku i nekim drugim okrivljenicima za kaznena djela počinjena na štetu Grada, sve u višemilijunskim iznosima.

5. U odnosu na informaciju da sam 18. siječnja 2019. godine u Vijećnicu došao „zabadava“, za razliku od mojih prethodnih dolazaka, smatram bitnim istaknuti da odvjetnik svoj redovni posao radi uz naplatu, međutim moj angažman u građanskoj inicijativi ima motive uspostavljanja transparentnosti i zakonitosti rada gradske uprave, a koji nisu vezani uz moju profesiju, već uz mene kao građanina Varaždina. U odnosu na informacije „koliko me boli opoziv punomoći“ te da je „teško vjerovati da bi Varaždinci za svog predstavnika oko socijalnog pitanja izabrali osobu koju su plaćali milijune“ smatram bitnim istaknuti da ne boli opoziv punomoći, već daleko više spoznaja da postoji mogućnost da su se u Vijećnicu vratile osobe koje za cilj imaju dovršiti nezakonite poslove započete prije 2011. godine. Problematika nije isključivo socijalna, već šira društvena. Simptomatično je da se bavite isključivo osobom, a ne pitanjima koja je ta osoba u Vijećnicu donijela.

Hrvoje Petrić

U fokusu

Radimir Čačić i službeno objavio da ide po još jedan mandat župana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Šef Reformista Radimir Čačić na današnjoj je konferenciji za medije objavio da ide po još jedan mandat župana Varaždinske županije. Robert Vugrin i ovaj će put biti njegov zamjenik.

Na početku govora Čačić se osvrnuo da loše stanje u Varaždinskoj županiji kada je došao na vlast 2017. godine.

– Službeno objavljujem svoju kandidaturu za župana Varaždinske županije, a moj zamjenik će kao i do sada biti Robert Vugrin. Kad smo preuzeli vlast zatekli smo minus od 9 milijuna kuna i ništa projekata. Svaki put se razveselim na poruku kampanje jednog od kandidata za župana na proteklim izborima kojim se poziva Štromara da se slika pred bilo čim što je napravio za osam godina mandata. Kad sam preuzeo vodstvo dao sam osnovne smjernice ljudima za rad. Prvo je bilo da niti jedan natječaj na kojem županija može dobiti sredstva ne smije biti propušten. Naplatili smo naša potraživanja od Vlade. Prioritet ćemo davati europskim investicijama. Županija mora postati ona koja dokazuje izvrsnost na djelu. Nakon četiri godine imamo izvrsne rezultate koji se pripisuju izvrsnosti vođenja, jasnim uputstvima i mnogim ljudima koji su sudjelovali u projektima – rekao je Čačić, i dodao da je od dolaska Reformista na vlast Varaždinska županija lider po privlačenju europskih sredstava i to za 215 puta više povučenog novca u projektima u odnosu na mandat ranije.

Među najvažnijim projektima koje je izdvojio u proteklom četverogodišnjem mandatu su kupnja dvorca Šaulovec, smanjenje broja zaposlenih u Varaždinskoj županiji, obnova Minerve, energetska obnova niza škola, poticanje gospodarstva i turizma, obnove u OB Varaždin, uređenje Vodotornja te još mnoga toga.

U novom mandatu Čačić je najavio provođenje već započetih projekata, ali i niz još ambicioznijih za koje očekuje da će biti uloženo 2,4 milijarde kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Dio Varteksovih zgrada bit će prodan, a planira se muzej, stanovi, park, vrtić…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić govorio je o planovima za gradnju na području tvorničkog kompleksa Varteksa u Varaždinu.

Ide velika modernizacija kompleksa Varteksa u Varaždinu, uložit će se 1,2 milijarde kuna

Babić je intervju dao Lideru.

– Od 2019. prodali smo nešto neaktivne imovine. Sada imamo jedan veliki teret – dugove iz prijašnjeg doba, a riječ je o najvećem klupskom kreditu Zabe i HBOR-a od 11 milijuna eura. Imamo sporazum s tim bankama o dinamici kredita. Nama prvo dospijeće dolazi krajem travnja i mi smo spremni. Osim toga, ugovoreno je da se proda neaktivna imovina i da se novac od prodaje usmjeri u vraćanje kredita. Kako u Varaždinu imamo 200 tisuća kvadrata zemljišta na kojem su zapušteni bivši pogoni, s tom imovinom želimo zatvoriti te kredite i nastaviti stabilno poslovati – rekao je Babić.

Novinari su ga pitali i hoće li biti prodaje nekretnina u Varaždinu.

– Pregovori traju, no sigurno će budućim investitorima puno značiti to što je izvjesno da će im procedure biti olakšane. Naime, Varteks je, prema Zakonu o strateškim investicijama, podnio zahtjev da se to proglasi strateškim projektom za RH, a neki dan je Povjerenstvo za strateške investicije to i predložilo Vladi. To se odnosi na projekte koji su važni za državu, a očuvanje jedne takve stoljetne kompanije s tisuću zaposlenih jeste interes, a interes je i oživljavanje tog dijela grada koji je sada u ruševnom stanju. Samim time, procedure razvoja kompleksa za buduće developere bit će daleko jednostavnije, ali na jedan kvalitetan urbanistički način. Nekretnine u Varaždinu su procijenjene na 19 milijuna eura, ali nemamo namjeru prodati sve nekretnine jer na tom kompleksu ostaje Varteks sa svojoj proizvodnjom i poslovanjem. Cilj je prodati ruševne zgrade koje se godinama ne koriste i na njima razviti puno javnog sadržaja s potpuno novom vizurom – od stanogradnje, poslovnih prostora, Muzeja Varteksa, parka, vrtića, trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Nekada je u tom kompleksu radilo više od 11.000 radnika dok ih je danas svega 900 – objasnio je predsjednik Uprave Varteksa.

Ukupni konsolidirani prihod Varteksa u 2019. godini je iznosio 120 milijuna kuna, gubitak je bio 30 milijuna kuna, dok je EBITDA iznosila 15 milijuna kuna gubitka.

Nastavite čitati