Povežite se s nama

Međimurje

Obilježena 18. obljetnica pogibije policajca Željka Murka

FOTO Grad Čakovec

Objavljeno:

- dana

Unatoč ograničenjima zbog epidemioloških mjera, u petak, 12. veljače, obilježena je 18. obljetnica pogibije policajca Željka Murka, koji je poginuo na dužnosti prilikom potjere za pljačkašem banke u Nedelišću.

Na grob ubijenog policajca vijence su položili i svijeće zapalili članovi Murkove obitelji, sinovi, supruga i majka, kao i izaslanstva Grada Čakovca, Međimurske županije, Mjesnog odbora Mihovljan, Ministarstva unutarnjih poslova te koordinacije braniteljskih udruga s područja Međimurja. Vijenac je postavljen i na spomen-ploču na Društvenom domu u Mihovljanu. Molitvu za Željka Murka predvodio je gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Josip Župan.

Tog kobnog dana, 12. veljače 2003. godine, opljačkana je podružnica tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Prilikom potjere za počiniteljem kod Gornjeg Kuršanca automatskom puškom na dužnosti je ubijen djelatnik Policijske uprave međimurske Željko Murk. Ubojica je ubrzo uhvaćen te je dobio dugotrajnu kaznu, no iza Željka Murka ostala je neutješna supruga, trojica sinova te roditelji. U spomen na njegovu pogibiju svake godine održava se memorijalni skup, ali i razna sportska događanja.

Međimurje

U Međimurju 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 282 uzorka, od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 536.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55.649 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata primljena su 4 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

Tijekom ovoga tjedna u Međimurskoj županiji ukupno su cijepljene 6474 osobe (5101 prva doza i 1373 druge doze) na svim punktovima i zdravstvenim ustanovama.

Tijekom subote cijepljeno je 2050 osoba na 3 punkta. U Nedelišću je cijepljeno 964 osoba, u Murskom Središću 544 osoba, a u Prelogu 542 osobe.

Ukupno je s današnjim danom utrošeno 32.285 doza. Barem jednom dozom cijepljeno je 26.045 osoba, što je 29 posto stanovništva Međimurja starijeg od 16 godina.

Dodajmo da se u ponedjeljak u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati