Nova Uprava Varteksa koju vodi poznati hrvatski investitor i poduzetnik Nenad Bakić, ujedno njen najveći dioničar, odlučila je testirati kakvo je raspoloženje investitora za kupnju njenoga kompleksa u Novom Marofu.

Varteksov javni poziv za iskaz interesa za kupnju poslovno-proizvodnog kompleksa na površini većoj od 33 hektara u tom gradu upravo je objavljen, pa se tek očekuju prve reakcije, javlja Poslovni hr.

Iako nije isključena mogućnost da je poticaj za odluku došao i kroz neformalne upite o nekretninama u Novom Marofu, njezino pravo uporište ipak je u kalkulacijama koje su u Varteksu napravljene nakon same najave preseljenja iz Varaždina u Novi Marof početkom godine.

Varteksova novomarofska imovina je izvan funkcije desetak godina. Neovisno o tome stvara li prihod ili ne, pritisak je na troškove zbog održavanja.

Tamo su proizvodne hale, distribucijski centar, skladišta te pomoćne građevine, za koje se plaćaju razna davanja kao i komunalna naknada pa bi se toga kroz prodaju riješili, a novac od prodaje uložili u nove programe.

Podsječamo, u tvornici se izrađivala odjeća američke robne marke Levi’s od 1984. do 2007., kad je Levi’s odlučio zatvoriti proizvodnju u Hrvatskoj potpisavši s Varteksom petogodišnji distribucijski ugovor.

Više pročitajte OVDJE

Komentari

Komentara