Povežite se s nama

Život i društvo

Objavljeni natječaji Grada Varaždina za stipendije i prijevoz

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin i ove je godine raspisao natječaj za dodjelu stipendija studentima visokih učilišta te učenicima srednjih škola s područja Grada Varaždina, a prijave traju do srijede, 20. listopada, do 23:59:59 sati.

Ove godine po prvi puta Grad Varaždin dodjeljuje stipendije i studentima prve godine studija koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Kako bi se ubrzao cijeli proces dodjele stipendija, prijava se i ovaj put ispunjava isključivo online, a tekst natječaja i obrasci za prijavu nalaze se na web stranicama Grada Varaždina (Javni natječaji – postupci u tijeku (varazdin.hr).

Postojeći korisnici dužni su samo dostaviti dokumentaciju potrebnu za nastavak stipendiranja, dok svi novi korisnici uz prijavu prilažu i dokumentaciju koja je navedena u tekstu Natječaja.  

Na web stranicama Grada objavljen je i Javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza. Svi zainteresirani korisnici, postojeći i oni novi, svoju dokumentaciju mogu predati online, prijavom na web stranici Grada Varaždina (Javni pozivi – u tijeku (varazdin.hr). Prijave su također otvorene do 20. listopada.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje