U Gradu Čakovcu je danas održana još jedna konferencija za medije na temu Porcijunkulova.

Kako je rekao gradonačelnik Grada Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač, ujedno direktor Turističke zajednice grada Čakovca, konferencija je sazvana da se zbog puno raznih upita razjasne elementi detalji oko organizacije te vjerske manifestacije.

O svemu su se javnosti osim Kovača obratili i pomoćnica direktora TZ grada Čakovca Boška Ban Vlahek te Ivica Pongrac iz komunalnoga gospodarstva Grada Čakovca.

Na već ustaljenoj lokaciji tako se postavlja lunapark. Prepoznatljivi kišobrani ukrašavaju centar Čakovca još od prošloga tjedna, a izlagači će se smjestiti upravo u Ulici kišobrana, to jest, Kralja Tomislava.

– Posebno smo se potrudili da organiziramo i ulične svirače, budući da ove godine nema koncerata. Tako će glazba ipak uveseljavati posjetitelje, iako će se sve održavati u smanjenom opsegu – dodala je Ban Vlahek.

Proštenje, to jest vjerski dio Porcijunkulova, održava se u organizaciji Župe sv. Nikole biskupa. Župa će zasebno objaviti svoj dio programa vezan uz blagdan Gospe od Anđela 2. kolovoza.

– Svakom smo izlagaču pripremili rješenje sa svim obvezama koje je donio nacionalni Stožer te s preporukama Zavoda za javno zdravstvo. Svi koji budu koristili javne površine morat će se pridržavati propisanih uvjeta. Nadamo se da će uz pridržavanje svega navedenog manifestacija proteći u najboljem redu – zaključio je Pongrac.

Ispod kišobrana smjestiti će se izlagači sa svojim domaćim proizvodima, program će obogatiti ulični svirači, kao i prezentacija tradicionalnog instrumenta – cimbula. Posjetitelji će moći uživati i u nastupu Nikole Grabara na klaviru, dok će se članovi KUD-a Mačkovec predstaviti tradicijskim prikazom mlaćenja žita.

Komentari

Komentara