Povežite se s nama

Život i društvo

Obnavljaju se oznake na Slobodi, pa je atletska staza zatvorena danas i sutra

Objavljeno:

- dana

Obnova

Sportski centar „Sloboda“, kojim upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u petak, 29. srpnja, i subotu, 30. srpnja, zatvoren je za korisnike zbog obnove oznaka na atletskim borilištima.

Oznake su posljednji put obnovljenje 2005. godine pa je bila nužna nova intervencija. Time će se osigurati regularnost atletskih natjecanja i pomoći atletskim sucima u njihovom poslu jer su oznake na atletskim borilištima bitne zbog mogućeg postavljanja rekorda, ali i zbog diskvalifikacije natjecatelja.

Vidljive oznake važne su i pri organizaciji Noćnog atletskog mitinga i Noćne utrke na 10.000 metara, koji se na stadionu „Sloboda“ uspješno organiziraju.

Da bi se održala razina kvalitete natjecanja nužno je bilo pristupiti obnovi oznaka što Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina financira iz vlastitih prihoda kroz uštede na energentima u svim objektima kojima upravlja. Vrijednost ovih radova procjenjuje se na oko 60.000 kuna. Iznos će biti točno utvrđen tek nakon popravaka oštećenja na atletskim borilištima. Naime, evidentirano je oko 80 mjesta na kojima su atletska borilišta oštećena, što od bacačkih sprava, što samim trošenjem materijala. Idući tjedan stadion „Sloboda“ bit će u funkciji, ali uz mjestimične popravke na terenu koji će uslijediti nakon iscrtavanja novih oznaka.

Obnova oznaka bila je nužna i zbog kandidature Varaždina i stadiona „Sloboda“ za Ekipno B prvenstvo Europe 2017. godine, no domaćinstvo je dobio izraelski Tel Aviv. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Atletski klub „Sloboda“ najavili su kandidaturu za naredno natjecanje koje će se održati 2019. godine.

U sklopu radova na obnovi objekata kojima upravlja, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina trenutno provodi obnovu dijela igrališta i postavljanje novih mreža u sportskom centru u Hrašćici, a u Školsko-sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju mijenjat će se sva vrata u svlačioničkom i kupaoničkom dijelu objekta.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Margečan: na novo igralište položen asfalt, ove godine kreću radovi na gradnji trga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Nedavnim asfaltiranjem velikog višenamjenskog sportskog igrališta, u Margečanu je završila prva faza radova u sklopu šireg projekta, koji obuhvaća i uređenje manjeg trga u drugoj fazi, a ono će se realizirati ove godine.

Time će se centar naselja urediti kao dopadljiva cjelina s lijepo uređenim pješačkim površinama, suvremenom javnom rasvjetom i urbanom opremom, namijenjena druženju svih generacija toga kraja. Projekt uređenja centra naselja izradio je Studio Nexar iz Ivanca.

U prvoj fazi izvedeni su opsežni zahvati: nakon zemljanih radova, uslijedila je gradnja betonske ograde oko cijelog obuhvata novog igrališta, potom i pripremni radovi nakon kojih je uslijedilo polaganje asfalta.

Igralište će se iscrtati i opremiti za mali nogomet, košarku i odbojku.

Sve troškove ove investicije vrijedne 500.000 kuna pokrio je Grad Ivanec. Temeljem provedenog postupka javne nabave, radove je izvela tvrtka Iskopi MS iz Vuglovca.

U sklopu projekta budućeg manjeg trga u Margečanu planirani su i sadržaji za djecu, a među njima i gradnja i opremanje dječjeg igrališta, koje ovo naselje sada nema.

S obzirom na lokaciju i površinu građevinske parcele koja nije bila dovoljno velika za predviđene sadržaje, Grad Ivanec je obuhvat gradnje trebao proširiti i na zemljište u vlasništvu škole na kome je bilo staro igralište, za što je i dobio suglasnost njena osnivača, Varaždinske županije.

Budući da je stoga morao osigurati zamjensko igralište, u prvoj fazi je na lokaciji malo zapadnijoj od dosadašnjeg igrališta, sagrađeno najprije novo igralište.

U drugoj i završnoj fazi koja slijedi ove godine, pokraj njega će se urediti i dječje igralište te opremiti spravama, a uredit će se i okoliš područne škole.

Površina sa suprotne, istočne strane, preuredit će se u mali trg.

U njegovu sklopu bit će lijepo uređene pješačke površine, urbana oprema (suvremena javna rasvjeta, paviljon stiliziran kao umjetnička instalacija, klupe i sl.), a u centru će se zasaditi autohtone biljne vrste poput lipe, bijele i crvene murve, javora i raznih šumskih vrsta, čime će park dobiti edukativni karakter.

Mještani toga kraja radove prate s velikom pažnjom, pa su tako gradski vijećnici iz Margečana Danica Prašnjak i Zdenko Đuras te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Zvonko Brežnjak i član Vijeća Vinko Zagorac više puta obišli gradilište.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati