Povežite se s nama

Život i društvo

Obnovite svoje znanje u pletenju i pomozite isplesti pokrivače za djecu iz Afrike

Objavljeno:

- dana

Muzej anđela ove se godine prvi put uključuje u Svjetski dan pletenja u sklopu kojeg se održava humanitarna akcija „Knit a square“.

Cilj je da svojim spretnim rukama ispletete kvadrate koji će se spajati u pokrivače za siromašnu i napušteni djecu iz Afrike. Radi se o djeci između tri i devet godina, a većinom su zaraženi virusom HIV-a.

Muzej anđela za pletilje će biti otvoren u danas od 19 sati, a osim dobre volje i materijala, potrebne su i igle ili kukice (igle broj 3, 3.5 i deblje kukice).

Stoga, iz ove ustanove pozivaju sve zainteresirane da se odazovu u što većem broju kako bi se aktivno uključili u ovaj značajan događaj, koji će zasigurno uvelike pomoći najpotrebitijima i najranjivijima te im pružiti toplinu i utjehu.

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje