Povežite se s nama

U fokusu

Obrat: Filip Bajsić (17) sada se ispričava: poruke koje sam primio su lažne, Kišić je dobar čovjek i političar!

Objavljeno:

- dana

RASPLET?

Nakon niza optužbi na račun šefa varaždinskog SDP-a i dožupana, Filip Bajsić (17) sada se javno ispričao Alenu Kišiću putem svojeg Facebook profila.

– Javno se preko svog Facebook profila ispričavam gospodinu Alenu Kišiću zbog iznijetih optužbi. Ispričat ću se također preko svih medija koji su prenijeli moje priopćenje.
Nakon primljenih poruka koje su očito lažne zbog toga, jer su telekomunikacijski stručnjaci objasnili da se preko on-line programa može lažirati broj i poslati poruka u tuđe ime, oblatio sam Alena Kišića, što mi nije bila namjera. Nadam se da će Alen ovu ispriku prihvatiti i shvatiti da sam pogriješio, odnosno da sam trebao prije svega toga provjeriti je li je to sve točno i tek tada kad bi se utvrdilo da je točno, izaći s priopćenjem u javnost. Još jedanput se ispričavam Alenu Kišiću zbog toga što sam mu priredio neugodnosti, kao u privatnom, tako i u poslovnom životu. Također se moram i ispričati javnosti i reći im da je Alen dobar čovjek, dobar političar i da ne trebaju sumnjati niti u njega, a niti u njegove političke sposobnosti – naveo je Bajsić. 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Zatvoreni kafići, teretane…Hoće li se te mjere nastaviti čak do Uskrsa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Popuštanja mjera još neće biti i gotovo je sigurno da će se i nakon 31. siječnja produljiti većina postojećih mjera koje su trenutno na snazi u vezi suzbijanja širenja koronavirusa, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Naime, prema pisanju tih novina, epidemiolozi i Stožer nisu skloni ikakvom popuštanju jer smatraju da „toplije vrijeme moramo dočekati s niskim brojevima, a isto tako je i strah od zaraznijih sojeva prevelik“.

Njihovi su sugovornici također istaknuli da najnovija istraživanja pokazuju da djeca, iako jako dobro podnose virus, ipak dosta šire zarazu, stoga će škole, pretpostavljaju, biti zatvorene do daljnjeg (u školskim klupama su samo učenici nižih razreda i maturanti). Ako i dođe do nekih popuštanja, ona će biti simbolična, i prema njihovim informacijama, ipak je najizglednije „da ćemo se do Uskrsa ipak čuvati uz stroge mjere“.

Podsjetimo, strogi lockdown koji će trajati do 14. veljače najavila je ovih dana Njemačka (obavezno nošenje maska u trgovini i javnom prijevozu, rad od kuće gdje je to moguće i sl.), a i ostale europske zemlje uvode i najavljuju oštrije mjere. Razlog tomu je pojava novog soja virusa, koji u Hrvatskoj još nije zabilježen.

– Za sada, moramo reći da se, čak u ovom ogromnom novom valu koji se bilježi u cijeloj Europi, mi dobro držimo i očekujem jedno odgovorno ponašanje u Hrvatskoj, a siguran sam u to i ubuduće – rekao je jučer varaždinski župan nakon primanja prve doze cjepiva.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinska županija objavila javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska županija je u ponedjeljak, 18. siječnja, objavila Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2021. godini.

Udruge se mogu javiti za dodjelu financijskih sredstava za sufinanciranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Natječaj se odnosi na prioritetna područja iz strateških dokumenata Županije: aktivnije sudjelovanje mladih u društvu; zaštitu i promicanje ljudskih prava; zaštitu okoliša i prirode te zaštitu životinja; promociju poljoprivrede i šumarstva; promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja; promicanje sporta, kulture, tehničke i informatičke kulture; promicanje poduzetništva i obrtništva, zaposlenosti i samozapošljavanja i međusektorskog partnerstva javnog i poslovnog sektora; civilnu zaštitu i zaštitu i spašavanje; razvoj socijalnih usluga, socijalnog poduzetništva i humanitarnih djelatnosti; zaštitu zdravlja.       

Udruge prijavu mogu slati poštom, dostavljačem ili osobno u zatvorenoj omotnici na adresu: Varaždinska županija, “Javni natječaj za udruge – NE OTVARAJ”, Franjevački trg 7, 42 000 Varaždin.

Rok za podnošenje prijava je 19. veljače 2021. godine.

Natječaj je objavljen na OVOM linku, a sva pitanja vezana mogu se postaviti isključivo na e-mail: [email protected]

Nastavite čitati