Povežite se s nama

Život i društvo

Obratite pažnju da će neke ulice u Varaždinu biti zatvorene za trajanja Špancira

Objavljeno:

- dana

Policija je javila koje će ulice biti zatvorene u Varaždinu za vrijeme trajanja Špancirfestu.

Za vrijeme trajanja manifestacije „Špancirfest 2021.“ u vremenu od 20. do 29. kolovoza, svakim danom od 10 sati (osim ulica Stanka Vraza i Hallerove aleje, koje će biti zatvorene u vrijeme održavanja koncerata dana 20., 21., 26.,27., 28. i 29. kolovoza u vremenu od 16 do 1 sati), privremeno će se za promet zatvoriti sljedeće ulice u gradu Varaždinu:

  • ulaz u ulicu Vatroslava Lisinskog od raskrižja s ulicom Stanka Vraza,
  • ulaz u ulicu A. K. Miošića od raskrižja s ulicom Stanka Vraza,
  • ulaz u Pavlinsku ulicu od raskrižja s ulicom Alojzija Stepinca,
  • ulaz u ulicu J. Habdelića od raskrižja s ulicom Alojzija Stepinca,
  • ulaz u ulicu Ljudevita Gaja sa Trga bana Jelačića
  • ulaz na Trg slobode od raskrižja s ulicom Augusta Cesarca, Kapucinskog trga i Zagrebačke ulice
  • ulica Stanka Vraza od raskrižja s ulicom Braće Radić i Hallerova aleja od raskrižja s ulicama Ratimira Hercega i Gustava Krkleca (za vrijeme održavanja koncerata).

Za vrijeme privremenog zatvaranja navedenih ulica, promet će se odvijati obilazno okolnim gradskim ulicama.

Život i društvo

U ponedjeljak se u P4 otvara izložba Dragutina Kličeka „Ekspresija užeta“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 6. prosinca, s početkom u 19 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Varaždinu bit će održano otvorenje druge samostalne izložbe fotografija pod nazivom “Ekspresija užeta” autora Dragutina Kličeka.

Dragutin Kliček rođeni je Varaždinac sa adresom u Čakovcu. Iako grafički dizajner, kroz rad u medijima dolazi u doticaj sa fotografijom te do sada izlaže na više skupnih i samostalnih izložbi.

Uz fotografiju bavi se filmskom umjetnošću te ima status mladog redatelja u Restar produkciji u Zagrebu. Pokretač je više udruga i organizacija u Varaždinu te je jedan od organizatora XFO fotodays. Fotografije objavljivane u brojnim medijima – Index.hr, 24sata, muzika.hr, varazdinski.hr – danas radi kao novinar i fotograf u Listu Međimurje.

Među izložbama koje intrigantnošću teme te provokativnim i atraktivnim vizualnim pristupom obilježavaju završetak druge sezone programa “Podrum ponedjeljkom” u podrumu Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Varaždinu, svakako je ciklus fotografija pod nazivom “Ekspresija užeta” kojim se predstavlja Dragutin Kliček. Nakon što je isprepleo konopce oko svojih modela i vezao im tijela koristeći kinbaku odnosno shibari japansku umjetničku tehniku, autor ih je fotografirao u eksterijerima, mahom u prirodi, istražujući kako sam kaže “arhetip ljudske podređenosti čovjeka prirodi”. I upravo moment izlaska iz studija u ambijent prirode autora i njegove modele približava izvornom senzibilitetu japanske shibari umjetnosti, te njegove fotografije prestaju biti tek jednodimenzionalna manifestacija zapadnjačke BDSM seksualne prakse.

Srećko Lebinec

Nastavite čitati

Život i društvo

U Bednji je u planu izgradnja dviju stambenih zgrada sa 16 stanova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

useljenje, kuća, ilustracija

U prostorijama vatrogasnog doma u Bednji u subotu je za zainteresirane građane održana prezentacija plana izgradnje dviju stambenih zgrada sa 16 stanova.

Prezentaciji je prisustvovalo 20-ak mladih ljudi što je dokaz kako je upravo realizacija ovoga projekta potrebna Općini Bednja.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak iskazao je zadovoljstvo odazivom te istaknuo kako je cilj planirane izgradnje zadržati mlade na području Općine.

– Općina Bednja je u proteklom razdoblju ishodila građevinsku dozvolu za novu prometnicu upravo zbog ideje izgradnje stambene zgrade za potrebe mladih obitelji koje želimo sačuvati na području Općine. Želja nam je da organiziraju život u našoj sredini koja je mala, ali koja ima sve preduvjete za kvalitetan život djece i mladih, ali i starijih građana. Našli smo potencijalnog investitora koji je prezentirao planove izgradnje, a mi kao Općina dajemo zemljište i komunalnu infrastrukturu – rekao je načelnik Poljak i dodao kako će upravo sudjelovanje Općine u području komunalne infrastrukture smanjiti financijska izdvajanja budućih stanara.

Investitor objekta je tvrtka IZOLAMONT d.o.o. čiji je direktor Zlatko Hercigonja izrazio zadovoljstvo suradnjom s Općinom Bednja i naglasio kako je interes mještana bio velik, a da područje Općine Bednje kojoj nedostaje smještajnih jedinica ima ogroman potencijal zbog svog prirodno povoljnog smještaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje