Povežite se s nama

Život i društvo

Obrtnici izlažu na 50 štandova, besplatno šišaju, priređuju modnu reviju…

Objavljeno:

- dana

Obrtnički sajam u subotu, 7. svibnja

Varaždinske će ulicu u subotu, 07. svibnja oživjeti sjećanja na nekadašnji način trgovanja, uz bogatu paletu ponuđenih proizvoda i usluga varaždinskih obrtnika i njihovih gostiju iz Slavonije, Dalmacije i Istre.

Sajam će započeti u 9 sati ujutro i završiti u 19 sati

Sajam – koji organizira Udruženje obrtnika Varaždin uz potporu grada Varaždina i Varaždinskog obrtničkog portala – je trebao biti održan 23. travnja ali je zbog lošeg vremena bio odgođen do ljepših dana. Napokon je stigla i sunčana subota pa će na čak pedesetak štandova na varaždinskim trgovima i ulicama – Trg kralja Tomislava, Pavlinska i Gundulićeva ulica te Trg slobode – gradski obrtnici promovirati svoje proizvode. Osim što će prezentirati svoju ponudu obrtnici će, istaknula je Ksenija Plavec potpredsjednica Udruženja varaždinskih obrtnika, ujedno i promovirati bogatu povijesnu baštinu te time i unaprijediti gradsku turističku ponudu.

Organizirano obrtništvo u gradu Varaždinu ove godine slavi 112. obljetnicu.

Napokon je stigla i sunčana subota pa će na čak pedesetak štandova na varaždinskim trgovima i ulicama – Trg kralja Tomislava, Pavlinska i Gundulićeva ulica te Trg slobode – gradski obrtnici promovirati svoje proizvode

Ujutro

Sajam će započeti u 9 sati ujutro kad će se otvoriti štandovi te će se u isto vrijeme građanima predstaviti osam Oldtimer timova – krojač/dizajner, frizer, kozmetičar, cvjećar i slastičar – uz akciju besplatnog šišanja u organizaciji sekcije frizera Udruženja pod geslom “Tko te šiša”.

Kao i zadnje dvije godine bit će tu pregršt dobre muzike, pjesme i plesa. Varaždince će u jutarnjim satima na Korzu uveseljavati varaždinska grupaTimeless, potom će na pozornicu izaći Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i gosti iz Križevaca te plesna skupina Podkalnički plemenitaši. Bit će tu i modna revija Kuzminski&Maruška design, Ellera, Brokat, Koobabee design, BROTH by Blaženka Roth.

Poslijepodne

Poslijepodne će početi s poznatim varaždinskim obrtnikom i kolekcionarom gramafona i gramofonskih ploča, Ivicom Kolarekom, koji će puštati će Rock antologiju na varaždinskom Korzu. Na istom će se mjestu od 16 do 17.30 sati održati poznati ženski “Biznis Čvenk” koji će ovoga puta obraditi temu uloge žena u obrtništvu danas. Specijalne gošće ovoga bizins čvenka biti će Predsjednice Udruženja obrtnika koje nam dolaze iz Slavonije, Istre i Dalmacije. U 18h sekcija frizera Varaždin svojom će modnom revijom frizura prigodno zatvoriti ovogodišnji Obrtnički ulični sajam.

Velika je želja organizatora da kroz nadolazeće godine Obrtnički ulični sajam sajam postane internacionalan.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Tjedan započinjemo pretežno sunčano, od srijede danju osjetno toplije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj novi tjedan započeti pretežno sunčano, s time da je ujutro i prijepodne velika mogućnost mjestimične pojave magle.

Minimalna temperatura zraka u Varaždinu u Čakovcu kretat će se od 1 do 4, a maksimalna od 14 do 16 °C.

U danima koji slijede u unutrašnjosti će se povremeno pojaviti umjerena naoblaka, a jutra i prijepodneva bit će mjestimice maglovita.

Više oblaka bit će potkraj srijede i osobito u četvrtak, kada će u gorju biti kiše.

Vjetar uglavnom slab, a tijekom srijede zapuhat će jugozapadnjak, koji će u četvrtak ponegdje biti i vrlo jak. Jutra i dalje poprilično svježa, tek od četvrtka toplija.

Danju će od srijede biti osjetno toplije, a najviša će temperatura zraka biti oko 20 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Trnovec: Općina i Agro udruga zajedno u uređenju poljskih puteva, a planova ima još

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od najbrojnijih udruga na području općine Trnovec Bartolovečki je Agro udruga koja djeluje od 2012. godine, a njezinih se više od 220 članova bavi prvenstveno zemljoradnjom te očuvanjem okoliša.

Članovi Agro udruge Općine Trnovec Bartolovečki u subotu su održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o njihovom radu u proteklih godinu dana te je naglašeno da su bili vrlo aktivni u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo stradalo u potresu na Banovini. U tri su navrata organizirali prikupljanje robe, ali i novčane pomoći, a budući da je riječ uglavnom o poljoprivrednicima, prikupili su i značajne količine hrane za životinje te građevinski materijal.

Iako zbog pandemije nije išlo baš sve po planu, Agro udruga uspjela je provesti neke od planiranih aktivnosti.

Jedan od planova je i uređenje prostorije Udruge, a Levak je istaknuo da vjeruje da će se i to uskoro realizirati, budući da je suradnja s Općinom Trnovec Bartolovečki onakva kakva i treba biti.

Iako dužnost obnaša tek nekoliko mjeseci, trnovečka načelnica Verica Vitković već je dobro upoznata s radom Agro udruge za koju kaže da je jedna od najaktivnijih na području općine Trnovec Bartolovečki.

– Odmah kad sam preuzela dužnost načelnice, počela sam aktivniju suradnju s Udrugom, saslušala sam njihove želje i prijedloge, njihove probleme. Prvi nam je zajednički cilj bio sanacija poljskih puteva koji se 20 godina nisu sanirali, čistili ni popravljali na odgovarajući način. U toj akciji sudjeluju zajedno Općina i poljoprivrednici, a Općina je svoj dio dosad odradila, pa smo tako očistili puteve, pošišali grane drveća i učinili sve drugo što je bilo potrebno – istaknula je načelnica dodavši da je upravo osiguran potreban  materija za navoz velikih jaraka, a na subotnjoj je sjednici dogovoreno koji će se poljoprivrednici aktivno uključiti i svojim dobrovoljnim radom doprinijeti da se poljski putevi saniraju i urede.

– Mislim da je ovo jedna hvalevrijedna zajednička akcija kako što jednostavnije i bezbolnije, bez značajnijih financijskih izdataka, dovesti ovu granu u red – dodala je Vitković.

Načelnica je kazala i kako je na skupštinu Agro udruge došla iz još jednog razloga.

– Imamo planirana proračunska sredstva koja nisu dovoljno iskorištena, što znači da negdje postoji problem, odnosno da to možda nisu mjere koje su našim poljoprivrednicima potrebne. Mi smo tu da surađujemo i jedinica lokalne samouprave mora stajati iza svojih poljoprivrednika jer oni su naša snaga. Mi imamo hektara i hektara poljoprivrednog zemljišta koje treba dovesti u red i ona koja se ne obrađuju, a zainteresiranih ljudi ima. Svakako želim istaknuti i da je komasacija dosad bila provedena samo za naselja Zamlaka i Šemovec, a upravo sam dala prijavu kao kandidaturu da smo zainteresirani, naravno uz potporu sredstava Europske unije, da se provede komasacija i na ostalom dijelu poljoprivrednih površina naše općine – zaključila je načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje