Povežite se s nama

Život i društvo

Obucite bijelu majicu i budite dio milenijske fotografije Šime Strikomana u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Milenijska fotografija

Započele su pripreme Šime Strikomana za snimanje milenijske fotorafije čipka „Sunce“ u  Lepoglavi, kojom će se obilježiti jubilarna, 20. godišnjica Festivala čipke.

Poznati hrvatski fotograf će sutra, 23. rujna u podne, snimiti će fotografiju s više od tisuću ljudi na terenima Sportsko rekreacijskog centra. – Čipka Sunce će imati 12 krakova, dimenzije će biti 60×50 metra, a fotografiju ću snimiti s vatrogasnih ljestvi na 50 metara visine – rekao je Strikoman.

Inače, od prve ideje do realizacije milenijske fotografije u Lepoglavi, prošlo je deset godina. Bit će to 529. Milenijska fotografija Šime Strikomana dok će Lepoglava biti 187. grad u kojemu je Strikoman snimio takvu fotografiju.

Kako bi se sakupio potreban broj ljudi, Strikomanov suradnik, Mirko Varović, poziva sve građane Lepoglave, ali i posjetitelje Festivala svih generacija da nabave bijele majice i prijave se Mirku Varoviću na broj mobitetela  099 200 19 37 ili na e-mail: [email protected].

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje