Povežite se s nama

U fokusu

Očajni otac u borbi za život kćeri nazvao Ured predsjednice i zaprijetio bacanjem bombe na Rebro pa završio u istražnom zatvoru u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Očajni otac iz Koprivnice, koji je nazvao Ured predsjednice i zaprijetio da će baciti bombu na zagrebačku bolnicu Rebro, jučer je prepraćen u istražni zatvor u Varaždinu.

Dragan Dolenec, otac teško bolesne Vanese (14), nazvao je Ured predsjednice, a tajnica mu je odgovorila neka predsjednici pošalje dopis. On je revoltirano izjavio :

– Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora.

Zbog ove je izjave odmah prijavljen policiji koja ga je pronašla i uhitila.

Državni odvjetnik je zatražio da očajnog oca zadrže u istražnom zatvoru, što je sutkinja i prihvatila i odredila mu mjesec dana istražnog zatvora, nakon čega ga je policija prepratila u Varaždin.

Njegova supruga, Kruna Dolenec, je za portal Podravski.hr otkrila zbog čega je njezin suprug završio u takvom, teškom psihičkom stanju.

Bezizlazna situacija

Supružnici Dolenec imaju kćer Vanesu, danas četrnaestogodišnjakinju, koja od rođenja ima teške zdravstvene probleme – piše Podravski.hr.

Vanesa  je rođena bez bubrega, mjehura, debelog crijeva, s dvije maternice i rodnice koje su joj u međuvremenu uklonjene.

Za iole normalan život, Vanesi treba operirati mjehur i transplanirati bubrege.

Djevojčica je smještena na Rebru, s njom je i majka, a otac je prekjučer nazvao Ured predsjednice, rekao što je rekao pa je odmah sljedeći dan uhićen, priveden na ispitivanje i prepraćen na pritvor u Varaždin.

“Njega nema, a moja Vanesa pati i muči se u bolnici”

– Mojem suprugu teško pada ova bezizlazna situacija i traži pomoć bilo gdje pa je zato nazvao predsjednicu. Na kraju je ispalo tako da je zaprijetio bombom, no vjerujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad takvo nešto ne bi napravio. To je rekao u afektu, a vidite što se odmah dogodilo. Ja svako jutro putujem u Zagreb, dolazim kasno navečer doma i sad sam ostala sama. Nije Dragan ništa loše mislio, niti ozbiljno prijetio, no to se nije tako shvatilo i sad je u Varaždinu u pritvoru. Ne znam kako ćemo dalje. Njega nema, a moja Vanesa pati i muči se u bolnici”, rekla je Kruna Dolenec u razgovoru za Podravski.hr.

Očajni roditelji 14 godina žive u potrazi za pomoć svojoj kćeri, mogla bi joj pomoći operacija u Americi, za što treba suglasnost Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a za koju im, pak,  treba suglasnost liječnika njihove kćeri.

Čekaju da se HZZO i liječnici dogovore, a dijete se muči

– Budući da nemam drugog rješenja, jer više ne možemo čekati da se HZZO i liječnici dogovore, moram tražiti financijsku pomoć kako bi moja djevojčica dobila operaciju – izjavila je majka Kruna za Podravski.hr.

Obitelj Dolenec ne zna koliko bi liječenje u Americi uopće koštalo, ali su svjesni da oni novac za takvo što nemaju pa je otac pokušao predsjednicu zamoliti za pomoć.

Pokušaj je završio istražnim zatvorom u Varaždinu.

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje