Povežite se s nama

Rukomet

Očekivana pobjeda Koke nad Splitom

Objavljeno:

- dana

RUKOMET, 1. HRL ZA ŽENE

Varaždinske rukometašice pobijedile su ekipu Split 2010, u 17 kolu 1. HRL za žene rezultatom 27:20 (15:9).

Trener ŽRK Koka Neven Hrupec ovako je neposredno nakon utakmice komentirao igru domaćih rukometašica:
– Očekivana pobjeda, iako imam osjećaj da smo malo igrali „pod ručnom“. Očito da nam je inače drugačiji bioritam. Obično treniramo u 8 sati, a zbog koncerta smo igrali ovaj rani termin. Imam osjećaj da nismo bili u pravom ritmu a i ekipa Splita je igrala dosta sporo i jednostavno se sve skupa umrtvilo, ali čestitam curama, čista pobjeda od sedam razlike. Greške koje ćemo raditi popravljat ćemo i okrećemo se novim utakmicama koje nam slijede.
Sljedeće kolo Koka je slobodna pa tek za dva tjedna igrati prvenstvenu utakmicu sa Zametom.
– Imamo jedan tjedan dobrog i kvalitetnog rada, a u drugi ponedjeljak idemo u Ploče odigrati utakmicu osmine finala Kupa. Ta utakmica poslužit će nam kao priprema za susret sa Zametom. Taj tjedan ostaje nam još za dorađivanje taktike i dočekati svi zdravi taj susret u Rijeci. Ići ćemo pokušati napraviti dobar rezultat.
Kakva je procjena da li je riječka ekipa jača ili slabija u odnosu na prošli dio sezone?
– Teško je to sada procijeniti. Ne znam u kakvom će biti sastavu. Ne znam hoće li vratiti Serena Milošević, ali bez obzira na to mi imamo dosta rezerve i da smo do sada pokazali da možemo dobro igrati i sigurno da idemo u Rijeku pod bod ako ne i po dva. Napravit ćemo sve da probamo dobiti utakmicu.           

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje