Povežite se s nama

Međimurje

Od danas dozvoljeni posjeti u Županijskoj bolnici Čakovec

Objavljeno:

- dana

Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od 15. lipnja dozvoljeni su posjeti bolesnicima u Županijskoj bolnici Čakovec, ali uz strogo poštivanje daljnje procedure vezane uz prevenciju i nadzor nad koronavirusom.

Obavezne mjere prevencije

Osoba koja dolazi u posjet bolesniku prije ulaska u Bolnicu mora proći trijažni šator, gdje će mu se izmjeriti tjelesna temperatura i uzeti epidemiološka anamneza.

Posjetitelji trebaju donijeti medicinsku masku koju će nositi cijelo vrijeme boravka zdravstvenoj ustanovi.

Vrijeme posjeta isto je kao i prije epidemije, ali trajanje posjeta ograničava se na 20 minuta.

Pacijentu u jednome danu u posjet može doći jedna bliska osoba.

Posjetitelj se, dolaskom na Odjel gdje leži pacijent, prvo javlja odjelnoj sestri koja vodi evidenciju o posjetiteljima te kontrolira da li posjetitelj ima pravilno stavljenu masku, potom dezinficira ruke u prisutnosti zdravstvenog djelatnika te ga sestra uvodi u sobu.

Prije odlaska s Odjela, posjetitelj također treba dezinficirati ruke.

Posjeti su i dalje zabranjeni na Odjelu za infektologiju, iznimno u situacijama teških i umirućih bolesnika uz prethodni dogovor s voditeljem Odjela, kada se posjet može dozvoliti jednoj bliskoj osobi.

Međimurje

U Međimurju u posljednja 24 sata 12 pozitivnih na COVID-19, oporavilo se 14 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 221 osoba, od čega je evidentirano 12 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 5,42 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 7. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 147.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 42.852 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 4 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nema COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 7. ožujka, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 109 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirana je 1021 osoba, od kojih su bile 93 pozitivne te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 9,1 posto.

S današnjim danom, u Međimurju je oko 8520 osoba primilo barem jednu vrstu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje upisano je 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati