Povežite se s nama

Međimurje

Od hodočašća na Camino de Santiago do “Vremena badema”

Objavljeno:

- dana

U prepunim prostorima čakovečke Gradske kavane promovirana je četvrta knjiga mlade autorice Maje Klarić naziva ‘Vrijeme badema’, napisana na hodočašću u španjoslom Camino de Santiagu.

Maja je po profesiji profesionalna spisateljica i prevoditeljica, rodom je iz Šibenika i, kako je rečeno na promociji, sklona je pustolovinama iz kojih crpi ideje za svoje tekstove. – Kada Maja dnevno prođe 30 kilometara, doživljava određeni trans i to se onda reflektira u njezinom pisanju. Vjerujem da će Međimurci u njoj naći mnogo toga što doživljavaju u prirodi, rekao je moderator promocije Siniša Golub. Urednik knjige „Vrijeme badema“ je vrsni hrvatski književnik Edo Popović. Maja Klarić sebe zove putopjesnikoinjom. Dosad je objavila nekoliko zbirki pjesama i ovo je njezino prvo djelo u prozi. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje