Povežite se s nama

Međimurje

Od iduće školske godine tjelesni u novoj dvorani

Objavljeno:

- dana

INVESTICIJE

– Općina Goričan jedna je od onih koje su prihvatile model po kojem u relativno kratkom roku možemo realizirati projekt školske dvorane.

Radi se o kreditnom zaduženju koje će pratiti i Županija i Općina – istaknuo je međimurski župan Matija Posavec, koji je bio na potpisivanju ugovora o nastavku radova izgradnje školsko-sportske dvorane OŠ Goričan, “teškom” oko 6,3 milijuna kuna.

Potpisanim ugovorom projekt izgradnje dvorane ušao je u zadnju fazu, s čime je posebno zadovoljan ravnatelj škole Zlatko Varošanec. Naime, nastava iz tjelesne i zdravstvene kulture dosad se odvijala u jednoj od učionica ili vani na igralištu, kad je to omogućavalo vrijeme.

– Došlo je vrijeme da se ispuni san sve naše djece, ali i cijelog našeg mjesta, jer će time svi mještani Goričana dobiti jedan potpuno novi objekt za različite namjene – rekao je Varošanec.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić najavio je da bi učenici u njoj mogli vježbati već od iduće školske godine.
– Dvorana će se moći koristiti za razne namjene. Primjerice, imamo europske prvakinje u nekoliko kategorija mažoretkinja i twirlinga, koje treniraju u nemogućim uvjetima, a ostvaruju sjajne rezultate, tako da one, kao i ostali naši sportski klubovi, zaslužuju imati mjesto na kojemu mogu provoditi kvalitetne pripreme – istaknuo je Moharić.

Trećom fazom završit će svi građevinski radovi, nakon čega će uslijediti opremanje dvorane u vrijednosti od pola milijuna kuna.
Izgradnjom školsko-sportske dvorane OŠ Goričan dobit će priliku za provođenje jednosmjenske nastave. No, tu nije kraj ulaganjima u tu međimursku školu. Škola će biti prijavljena na natječaj za energetsku obnovu cjelokupne zgrade, čime bi se kvaliteta održavanja nastave podignula na još višu razinu.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje