Prema podacima koje je na konferenciji za medije danas, 24. ožujka, u 16 sati iznio Nacionalni stožer civilne zaštite, u Hrvatskoj su trenutno koronavirusom zaražene 382 osobe, što je za 21 više od jutros.

– Novozaraženih je 21 od 9 sati ujutro, ukupno 382. To znači da je današnje povećanje 67. To je još u okviru onoga što smo predviđali. Veseli me što je broj ozdravljenih 16 te su oni otpušteni. Naše mjere djeluju poput najboljeg antibiotika jer čuvaju naše zdravlje. Sva naša promišljanja bazirana su na preporukama struke. Ja im vjerujem i preporučam svima vama da vjerujete struci – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš te zahvalio svima koji pomažu u borbi protiv koronavirusa.

>>Broj u porastu: Hrvatska ima 361 bolesnika zaraženog koronavirusom, šest na respiratoru!<<

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zahvalio je Italiji na 26 šatora koje su, usprkos teškoj situaciji u svojoj zemlji, poslali Hrvatskoj.

– Činjenica je da svi rodovi policije su maksimalno angažirani, uključujući i kriminalističku koja vrlo učinkovito rješava sva pitanja kršenja zakona vezana uz ovu epidemiju. I ne samo policija, nego i druge službe. Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni inspektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije, nego i kod kontroliranja cijena. Žao mi je što među nama postoji oni koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama. Nećemo to zaboraviti – rekao je Božinović.

Istaknuo je i da Ministarstvo poljoprivrede radi online platformu za sve proizvođače poljoprivrednih proizvoda i zamolio sve da se prebace na digitalnu prodaju.

– Neka tradicionalni načini poslovanja, ukoliko stvarno želimo držati korak i kad sve ovo prođe, ovo je trenutak da počnemo razmišljati o digitalnoj trgovini – dodao je.

Na pitanje novinara o maskama u poštama i trgovinama rekao je da nema razloga da pošte traže da se u njima nose maske i zabranjuju ljudima bez maski da ulaze u pošte.

– Svaki konkretan primjer ćemo rješavati kroz upute lokalnih Stožera – rekao je Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ rekla je da kod oboljelih nema promjena u zdravstvenom stanju.

Komentari

Komentara