Povežite se s nama

Međimurje

Od lipnja do kolovoza INA će raditi seizmička mjerenja na području Preloga i 10 općina

Foto: INA

Objavljeno:

- dana

Stručnjaci INA – Industrije nafte provodit će seizmička mjerenja u svrhu istraživanja rezervi  nafte i plina na poljoprivrednom i šumskom području u Međimurskoj županiji. Planirano je da se radovi kontinuirano odvijaju sedam dana u tjednu, od lipnja do kraja kolovoza. Mjerenja će se obavljati na području Grada Preloga i deset općina: Donjeg Kraljevca, Domašinca, Svete Marije, Goričana, Male Subotice, Belice, Donjeg Vidovca, Dekanovca, Podturna i Kotoribe.

Seizmička mjerenja izvode se u okviru projekta 3D Međimurje-ekstenzija. Eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja procijenit će se već za vrijeme radova ili odmah nakon njihova završetka, od strane komisije sastavljene od predstavnika lokalnih mjesnih odbora i Ine. Vlasnici zemljišta i nekretnina o tome će biti na vrijeme obaviješteni.

U slučaju nastanka eventualne štete, istu će podmiriti INA. Iz Ine ujedno mole građane za razumijevanje te ih pozivaju da ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu postavljenu na zemljištu, da ne bi došlo do njenog oštećenja. INA ovo istraživanje provodi u okviru potpisanog ugovora s Vladom Republike Hrvatske za istražno područje SZH – 01.

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje