Povežite se s nama

Život i društvo

Od pečenja klipića i pizze, do šminkanja i šivanja platnenih vrećica u Srednjoj strukovnoj školi

Objavljeno:

- dana

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

U sklopu kampanje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, od 2. do 8. listopada održat će se 11. po redu Tjedan cjeloživotnog učenja. 

Ova vrijedna inicijativa nastoji podsjetiti i upozoriti građane na važnost prihvaćanja novih spoznaja i vještina bez obzira na njihovu dob.  

Zabavne i korisne radionice

Tom će prigodom Srednja strukovna škola Varaždin otvoriti vrata škole građanima zainteresiranim za sudjelovanje na raznim radionicama. Tako će polaznici iz prve ruke, kroz praktičan i zabavan rad, biti upoznati s mogućnostima obrazovanja koje nudi ova ustanova.

Zainteresirani građani mogu se uključiti u besplatne radionice koje će se održavati u praktikumima Srednje strukovne škole Varaždin, na adresi Božene Plazzeriano 4. Za radionice se prijavite na broj telefona  042/492 255 ili e-mail: [email protected]. U nastavku donosimo detaljan program:

Utorak: 3. listopada od 16 do 19 sati

Pekarstvo: izrada klipića i pereca

Frizerstvo: izrada pletenica

Kozmetika: šminkanje lica: šminkanje očiju prema obliku, šminkanje lica prema obliku, izrada prirodne kozmetike, njega ruku i stopala te manikiranje: parafin ruku (njega), osnovna masaža ruku

Tekstil: prezentacija izrade platnene vrećice s ručkama (krojenje i šivanje)

Galanterija: kreativno recikliranje otpadnih kožnih materijala (izrada etuia za naočale i privjesaka za ključeve)

           

Srijeda: 4. listopada od 16 do 19 sati

Pekarstvo: Izrada pizze

Frizerstvo: izrada pletenica

Kozmetika: šminkanje lica: šminkanje očiju prema obliku, šminkanje lica prema obliku, izrada prirodne kozmetike, njega ruku i stopala,  manikiranje: parafin ruku (njega), osnovna masaža ruku

Tekstil: prezentacija izrade platnene vrećice s ručkama (krojenje i šivanje)

Galanterija: kreativno recikliranje otpadnih kožnih materijala (izrada etuia za naočale i privjesaka za ključeve)

 

Četvrtak: 5. listopada od 16 do 19 sati

Kozmetika: dijagnostika tipa i stanja kože, te preporuka kućne njege

oblikovanje obrva  

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati