Od ponedjeljka, 11. svibnja uspostavlja se željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom redu.

Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova, ističu iz Hrvatskih željeznica.

Privremeno neće voziti manji broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i neradnim danom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

Iz HŽ-a mole putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line na https://prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP karte.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Komentari

Komentara