Povežite se s nama

U fokusu

Od sada i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije razvrstavaju otpad

Objavljeno:

- dana

ČISTOĆA IH OPSKRBILA KUTIJAMA

Zahvaljujući suradnji tvrtke Čistoća i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije zaposlenici te institucije mogu odvajati otpad po kancelarijama, kao i pacijenti u čekaonicama.  

Čistoća je ovih dana Zavod opskrbila kutijama za odvajanje otpada te brošurama kako na pravilan način razvrstavati otpad.

Korak naprijed: dosad se odvajao samo papir, sada i ostali otpad

– Drago mi je što je konačno omogućeno da se u prostorima Zavoda za javno zdravstvo može razvrstavati otpad. Do sada se u Zavodu razvrstavao papir i ostali otpad, a sada ćemo dodatnom selekcijom smanjiti ukupnu količinu otpada te povećati dio za ponovno korištenje – rekao je ravnatelj Zavoda Krunoslav Kovačić.

Kutije za razvrstavanje otpada podijeljene su na odjelima za medicinsku mikrobiologiju, epidemiologiju, školsku medicinu, zdravstvenu ekologiju, u Centru za prevenciju ovisnosti te po uredima Zavoda. Osim u Varaždinu otpad će se razvrstavati i po ispostavama Zavoda u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu.

– Podjelom kutija i materijala za razvrstavanje otpada tvrtka Čistoća nastavlja sa stvaranjem uvjeta za razvrstavanjem otpada ‘na kućnom pragu’ odnosno na mjestu gdje otpad nastaje. Cilj je smanjenje ukupne količine otpada. Do sada ovakvu suradnju imamo s obrazovnim ustanovama u gradu Varaždinu, te općinama Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Sveti Đurđ, Vidovec i Veliki Bukovec – poručuju iz tvrtke Čistoća.

Izvor:
Foto: Čistoća

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati