Povežite se s nama

Nekategorizirano

Od sezone 2022./2023. igrat će jedinstvena 3. hrvatska nogometna liga

Objavljeno:

- dana

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je na prijedlog Natjecateljske komisije u Glasniku objavio Odluku o kriterijima/uvjetima za natjecanje u trećem stupnju HNS-a od natjecateljske godine 2022./2023.

Podsjetimo, Odbor je prošle godine u srpnju odluku prema kojoj se trenutni sustav s pet trećih liga (Zapad, Središte, Istok, Sjever, Jug) reformira u jedinstvenu Treću HNL.

U jedinstvenoj Trećoj HNL natjecat će se 16 klubova, a isto vrijedi iz za Drugu HNL od sljedeće sezone koja trenutno broji 18 klubova. U sezoni u kojoj bude krenula jedinstvena Treća HNL , Druga HNL će biti ‘srezana’ na samo 12 momčadi.

Kriteriji za licencu i pravo nastupa u jedinstvenoj trećoj HNL podijeljeni su u četiri kategorije (sportski, infrastrukturni, administracija i stručno osoblje, pravni kriteriji).

Nekategorizirano

Nema novopozitivnih u Međimurskoj županiji, aktivno još samo deset slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Brzim Ag testovima testirano je 236 osoba.

U protekla 24 sata oporavile su se 2 osobe. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 10. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.819 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Tijekom vikenda održano je 39. masovno cijepljenje građana u Međimurskoj županiji. U subotu je cijepljeno 628 osoba, od čega 87 osoba prvom dozom i 541 osoba drugom dozom. U tjednu od 19.-25. srpnja ukupno je cijepljeno 2612 osoba, od čega 970 osoba prvom dozom i 1642 osobe drugom dozom. Na današnji dan je barem jednom dozom cijepljeno 46.078 osoba, što iznosi 41,88% ukupnog stanovništva Međimurske županije, odnosno 52,48% stanovništva starijeg od 18 godina.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to učine bez prethodne najave svakoga radnog dana od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

Ludbreg: dođite u petak na hoola hoop radionicu za velike i male

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” organizira novi događaj.

– Što dobiješ kad spojiš hula hoopove, šljokice i malo lude glazbe? Najbolji hula hoop show na svijetu. Oops, Mo Hoops je zabavna i otkačena hula hoop predstava za velike i male. Hoopovi na glavi, hoopovi na nogama, hoopovi na nosu, ma začudit ćeš se što se sve sa hoopovima može! Čak 30 hoopova odjednom – objašnjavaju organizatori.

Ujedno pozivaju na hula hoop radionicu za velike i male, koji će naučiti kako vrtjeti hula hoop na rukama, nogama ili glavi. Nije potrebno imati svoj hula hoop.

Radionica se održava u atriju dvorca Batthyany, u petak, 23. srpnja, u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!