Povežite se s nama

U fokusu

Kučanska rampa: od provokacije na Facebooku do ozbiljnog projekta koji se sviđa policiji

Objavljeno:

- dana

Donosimo

Kad je gradonačelnik Ivan Čehok prošlog tjedna na svoj Facebook profil stavio fotografiju idejnog rješenja pružnog prijelaza kolokvijalno nazvanog kučanska rampa, uslijedila je lavina reakcija.

U samo nekoliko dana na stotine Varaždinaca se svim srcem uključilo u raspravu. Komentari su svakojaki: pozitivni, oni manje dobronamjerni ili skroz negativni. Kakvi god da bili, sudeći prema njihovu broju, to je tema koja itekako muči Varaždince.

Iz svih se pravaca mora ulaziti u sve smjerove i izlaziti iz njih, bez semafora i čekanja 

A „rješenje“ zapravo i nije rješenje. To je crtež koji njegov autor – graditeljski stručnjak Božo Soldo – naziva jednom od svojih „slikovnica“ na temu uređenja problematičnih prometnih punktova u gradu.Ova slikovnica/ideja/rješenje se toliko svidjela gradonačelniku da ju je odlučio iskoristiti za ispipavanje bila Varaždinaca, pa je slike stavio na Facebook; diskusija je počela i još uvijek traje.

Međutim, rješenje koje to zapravo i nije te post koji je zapravo provokacija u međuvremenu su – zahvaljujući neočekivano velikoj podršci građana – evoluirali u ozbiljno idejno rješenje s kojim će se krenuti u realizaciju.

Predviđen je podzemni put iz Anine u Ulicu Vilka Novaka te nadzemno kroz Supilovu. Iz svih se pravaca mora ulaziti u sve smjerove i izlaziti iz njih, i sve to bez semafora, što znači i bez čekanja.

Građanima se ideja sviđa – slažu se da bi pothodnik bio odlično rješenje, kružni tok ispod razine zemlje raskrižje čini sigurnijim, a ideja im je vizualno prihvatljiva za taj prostor u neposrednoj blizini centra grada.

Muči ih manjak iscrtanih biciklističkih i pješačkih staza, podzemne vode i ono što je bilo najveći bauk bilo kakve ozbiljnije ideje dosad – cijena.
Autor skice profesor Božo Soldo ponudio je odgovore. Nagrađivani inženjer građevine, sveučilišni profesor i znanstveni savjetnik rodom iz Širokog Brijega poznat je po stručnosti. Dobitnik je nekoliko nagrada struke, specijalist je za sanacije najtežih klizišta i pročelnik Odjela za graditeljstvo na Sveučilištu Sjever. Politikom se nikad nije bavio, ali mu je skica pala na pamet dok je u predizborno vrijeme s gradonačelnikom obilazio najgore prometne čepove u gradu.

Puna podrška policije
“Na tom je raskršću uvijek bio problem protočnosti prometa, pa je prije pet godina postavljen semafor, koji je djelomice financiran iz MUP-ovoga Nacionalnog programa za sigurnost na cestama. 
Već tad smo predlagali da se radi rotor, ali je struka rekla da nema uvjeta, spomenuo se i podvožnjak, ali se u startu zbog novaca odustalo od ideje. To je, rečeno je, prevelika investicija samo za Grad. Novoponuđeno bi visoko podiglo razinu sigurnosti prometa i protočnosti, a i vizualno je dobro. Policijska uprava će definitivno podržati i dati svoju suglasnost ako se Grad odluči na to. Nakon postavljanja semafora tu nema prometnih nesreća, ali što se tiče prometnih čepova, to je između pet kritičnih točaka u gradu. 
Policija bi također podržala i zgradnju pothodnika i podvožnjaka kod Studentskog doma, jer to bi značajno pridonijelo povezivanju ovih dvaju dijelova grada. Uostalom, PU varaždinska je još lani poslala službenu inicijativu da se to odradi. “ (Danijel Posavec)

– I ranije sam razmišljao o tom raskrižju i znao sam da postoji puno funkcionalnije, ali i ljepše rješenje. Čuo sam neke priče o mogućem nadvožnjaku, ali ta vrsta građevina je prošlost, strašna nedomišljenost. To su skupe zidine. Graditi iznad pruge je strašno teško. Također, pogledamo li urbane europske gradove, automobila je sve manje. Gdje se skrivaju? Pod zemljom, jasno. Treba iskoristiti taj prostor. Trebalo je to i puno ranije. Ovakvom nebrigom je Grad uštedio novac, ali to je strašno – govori Božo Soldo ono što Varaždince muči desetljećima. I nisu zaboravljeni biciklisti i pješaci – u podzemnom dijelu je dovoljno prostora za pješačko-biciklističku stazu u oba smjera.

Nakon što je u gradonačelnikovom postu objavljena prva cjelovita skica preuređenog prostora oko kučanske rampe, ona se na prvu svidjela građanima, a kritičari su se okrenuli najosjetljivijoj temi, koja često prevagne pri odabiru – novcu.


“Je li moguće napraviti pothodnik kao sa slike? Jasno da jest” – Božo Soldo

Božo Soldo i za to ima odgovor. Kao nagrađivanom inženjeru mu treba vjerovati kad kaže da njegov projekt sigurno „drži vodu“.
Oponenti izvlače argument podzemnih voda, ali on im odgovara da je taj problem riješio na puno dubljoj podzemnoj garaži na Kapucinskom trgu i kod izgradnje Park boutiqe hotela – na kojima je radio kao nadzor i projektant za građevinske radove koji utječu na podzemnu vodu – pa ne vidi zašto ga ne bi riješio i kod kučanske rampe. 

Novac, novac i… novac

Sljedeći argument neizvedivosti projekta je očekivano visoka cijena. Međutim, Božo Soldo kaže da za realizaciju njegove ideje sigurno ne treba u nekim ranijim procjenama spominjanih 50-ak milijuna eura, već je cifra puno bliža iznosu od 20-30 milijuna kuna. – Teško je odrediti cijenu, jer ona ovisi o brojnim parametrima, podzemnoj infrastrukturi i pogotovo o podzemnim vodama. Cijena se može znati nakon svih ispitivanja, ali uvjeren sam da ne mora biti viša od 30 milijuna kuna, a prije bih rekao da je realnije dvadesetak milijuna – uvjeren je. Ono što neće reći je da su izvedbe prema njegovim projektima u Park boutique hotelu i garaži na Kapucinskom bile i dvostruko jeftinije od konkurentskih. 

– Neka mi nitko ne spominje iskustva VTC-a i VAMA-e, jer na njima sam doktorirao i znao sam kako napraviti bolja rješenja. Što se tiče kučanske rampe, tu je svako rješenje bolje od aktualnog.

Budući da je projekt u gabaritima sadašnje ceste pa nema potrebe za rušenjem kuća ili otkupljivanje zemljišta, zapravo bi jedina realna prepreka mogle biti Hrvatske željeznice. Pruga se, jasno, ne dira i samo bi se eventualno moralo ući u česticu HŽ-a, ali inženjer smatra da tu neće biti problema.
Gradonačelnik Čehok je konkretniji po pitanju novaca. Kaže da se na projektu kučanske rampe počelo raditi još 2007. godine, ali da je Grad „svjesno čekao europske fondove“. Tu je i odgovor na pitanje o novcu. Grad će, jasno je, pokušati dobiti što veći dio financija iz Europe.

Rasprave na Facebooku i dalje traju. Božo Soldo zadnji put odgovara onima koji se ironično rugaju njegovoj ideji. 
– Je li moguće napraviti pothodnik kao sa slike? Jasno da jest. Smijali su mi se kad sam to isto rekao za podzemnu garažu, i? Je li se potopila? Za inženjera nema šablona, treba domišljati – zaključuje.

Da Božo Soldo nije tek vizionar čije ideje stvarnost ne trpi, potvrđuje najavljena potpora projektu od strane policije. Iz HŽ Infrastrukture je najavljena sva potrebna pomoć.
Grad i inženjer, dakle,  smatraju da je pothodnik sa skice moguće realizirati, podrška velikih institucija je osigurana i sad jedino preostaje čekati da sve ne ostane kao zadnjih tridesetak godina – na razmišljanjima. 

Izvor: RT
Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Odluka Vlade: još dva tjedna cijene goriva neće rasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je, 4. srpnja, na telefonskoj sjednici Vlade donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone, ističu iz Vlade.

Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana.

Evo kakve cijene ostaju:

Nastavite čitati

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje