Povežite se s nama

Međimurje

Odbojkaši zadovoljni: u Šibeniku do jednog boda

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U sportskoj dvorani Baldekin, pred oko 100 gledatelja odigrana je odlična odbojkaška predstava.

Domaći su obvezno trebali pobjedu da zadrže šanse za ostanak u Superligi, a Centrometalu je svaki bod bitan da zadrži prednost pred Šibenčanima.
Počelo je izjednačeno, a onda su domaći imali stalnu, ali malu prednost. Nakon vodstva Šibenika 17:14 na servis dolazi Kopačević i tu slijedi preokret. Dobili su pet uzastopnih poena i prvi set ide Centrometalu 25:20.

Drugi set obrnuta priča. Sad je Centrometal imao 14:12, pa Zeljković napravio preokret servisima. Na kraju 25:21 za domaće. U tom setu ključnih je pet izravnih grešaka na prijemu.
Treći set stalno vode Dalmatinci. U završnicu ulaze s 23:19. Tomica Posavec odličnim servisima uz pomoć suigrača dovodi goste na poen zaostatka. Nakon što domaći nisu realizirali tri set lopte Gotal kod 25:25 promašuje servis, a potom domaći realiziraju kontru za 27:25.

Centrometal je bolje otvorio četvrti set i poveo 10:7. Šibenik je to preokrenuo i poveo 19:18. No ovaj put završnica ide Centrometalu, koriste drugu set loptu za 25:23, poravnavaju na 2:2 u setovima i time osvajaju bod. Kao da je to bilo Međimurcima dovoljno, loše su ušli u peti set. Domaći su poveli četiri razlike i to održali do konačnih 15:11.
Gledano cijeli susret Centrometal je igrao dobro u napadu, prevaga u korist domaćih je bio bolji prijem.

Na kraju susreta obje momčadi nisu bile u potpunosti zadovoljne rezultatom, ali nisu bili niti tužni ovakvim raspletom. U drugom susretu skupine od petog do osmog mjesta Sisak je kod kuće pobjedio Karlovac sa 3:1. Sada Sisak ima 16 bodova, Centrometal 15, Šibenik 11, a Karlovac je bez bodova. U narednom kolu u subotu 4. ožujka Centrometal kod kuće dočekuje momčad Siska u derbiju Lige za ostanak. Utakmica se igra u dvorani Aton u Nedelišću sa početkom u 18:00 sati.

Bolji prijem donio pobjedu

Superliga, 2. skupina, 7. kolo OK Šibenik 91 – OKM Centrometal 3: 2 (20:25, 25:21, 27:25, 23:25, 15:11)
Šibenik: Grubišić, Brozić, Dellorco, Skelin, Mišura, Kovačev, Bačić, Čogelja, Zeljković, Bundžija, Klapčić (trener Skelin)
Centrometal: Kovačić, Puđa, Gotal, David, Vuk, Palinkaš 10, Posavec 17, Pleh, Bogdanović 21, Novak, Kopačević 4, Vincek 22 (trener Kirić)

Izvor:
Foto:

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Kod Učeničkog doma Graditeljske škole održana vježba spašavanja prilikom potresa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. rujna, Učenički dom Graditeljske škole Čakovec bio je mjesto održavanja vježbe civilne zaštite spašavanja učenika i zaposlenika prilikom potresa.

Cilj je bio praktična provjera planova djelovanja Civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca, osposobljenosti i postupka intervencije operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi te eventualne potrebe mijenjanja planova djelovanja civilne zaštite u cilju njihove bolje operativnosti.

Tema vježbe „Potres 2022“ bila je spašavanje, evakuacija i zbrinjavanje učenika te zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade i požara u Učeničkom domu u Čakovcu izazvanih potresom.

Operativne snage sustava civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca, odnosno Služba civilne zaštite Čakovec-Centar 112, Policijska uprava međimurska, Javna vatrogasna postrojba Čakovec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čakovec, HGSS – stanica Čakovec, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije uspješno su izvršile vježbu i pokazale dobru osposobljenost te potvrdile da su spremne na izvanredne događaje.

Vježbi su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, županijski vatrogasni zapovjednik Robert Meglić i voditelj Službe civilne zaštite Čakovec Ladislav Söke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje