Povežite se s nama

Nogomet

Odgovor PU varaždinske na priopćenje NK Varteks

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Nakon objavljenog priopćenja NK Varteks u kojem su objavili svoje viđenje događaja oko utakmice s NK Zagorac iz Pu varaždinske stigao je odgovor.

“Vezano uz priopćenje NK „Varteks“ od 23. travnja 2013. godine, mišljenja smo da je potrebito obavijestiti javnost o stvarnim činjenicama vezanim uz pružanje policijskog osiguranja na nogometnim utakmicama u kojima sudjeluje navedeni Klub.
NK „Varteks“ natječe se u II. Županijskog nogometnoj ligi, Skupina Istok, u kojoj je premješten nakon ispadanja iz I. Hrvatske nogometne lige.
Navijačka skupina „White Stones“ ustrojena je prije više godina i vjerno prati svoj klub i u II. Županijskog ligi. Tijekom dosadašnjeg navijanja u ligaškim natjecanjima, više pripadnika navijačke skupine počinilo je više prekršaja  iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, tako da su evidentirani u evidencijama izgrednika na športskim natjecanjima.
Policijska uprava varaždinska svoje prosudbe temelji na prisustvovanju takvih osoba na športskim natjecanjima. Da postoji potreba dodatnog policijskog osiguranja nogometnih utakmica koje posjećuju pripadnici rečene navijačke skupine, dokaz je više izgreda na utakmicama II. Županijske nogometne lige gdje se trenutno natječe spomenuti Klub. Istina je da se iz njima znanih razloga, slučajno ili ne, izgredi događaju na gostujućim utakmicama i tom prilikom ispaštaju klubovi domaćini susreta, tako da su navodi iz objavljenog priopćenja  da su ocjene delegata za održane utakmice u gradskom naselju Jalkovec besprijekorne, točni.
Sukladno Zakonu o javnom okupljanju, policija je ovlaštena naložiti provedbu dodatnih mjera osiguranja ili dopunu redarske službe, odnosno povećanje broja redara. Nastavno na rečeni Zakon, obaveze organizatora regulirane su Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Konkretno, propisano je da na športskim natjecanjima redari mogu biti zaposlenici organizatora športskog natjecanja, redari dragovoljci i članovi klubova navijača, koji su osposobljeni za obavljanje poslova redara na športskim natjecanjima.

Uvidom u evidencije osposobljenih redara na području Policijske uprave varaždinske, vidljivo je da gotovo  da nema športskog kluba koji je prijavio i obučio redare sukladno rečenom Zakonu, pa tako ni NK „Varteks“.
U želji da se zadrži povoljno stanje sigurnosti, a isto tako da se u razdoblju dok športski klubovi ne obuče redare, temeljem propisa koji im tu obavezu nalažu, Policijska uprava varaždinska prosuđivala je i to će činiti u narednom razdoblju, sukladno svojim saznanjima i dosad evidentiranim prekršajima i incidentima, te tražiti ispunjavanje mjera sigurnosti za svako javno okupljanje, pa tako i za nogometne utakmice, a sve sa ciljem da posjetitelji budu sigurni.
Napominjemo da ćemo i u narednom razdoblju svoje aktivnosti usmjeriti na  ispunjavanje svih obaveza iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o javnom okupljanju, od strane organizatora, kako bi uvjeti održavanja športskih natjecanja iziskivali što manju prisutnost policijskih službenika.” piše u priopćenju PU Varaždinske koje je potpisala glasnogovornica Marina Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje