Povežite se s nama

Život i društvo

Odjenite levisice i vratite se u 80-e uz izložbe, glazbu s ploča i besplatni koncert u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

MA DAJ OBUCI LEVISICE…

Za sve koji se s nostalgijom prisjećaju 80-ih godina, ali i one mlađe, dobra vijest stiže iz TZ Grada Novog Marofa.

U povodu Dana Grada koji se održavaju idućeg vikenda, 9. lipnja bit će organiziran “Sastanak u traperu” na kojem će na razne načine oživjeti vrijeme 80-ih koje mnogi pamte i kao zlatno doba Marofa.

Sjetili se velikog koncerta 1981. godine i levisica

“Sastanak u traperu” održat će se ispred i u prostoru Stare škole s početkom u 16 sati. Posjetitelje čeka bogat program koji će kulminirati u 22 sata uz koncert Azra tribute benda Fantom slobode.

– Ideja je došla zbog prisjećanja na veliki koncert koji je 30. svibnja 1981. godine pod nazivom Veliki muzički sastanak održan u Novom Marofu. Na tom koncertu nastupio je Parni Valjak, Drugi način, Drago Mlinarec, Aerodrom i drugi rock bendovi koji su tada žarili i palili scenom, a malo je poznato kako je to bio prvi veliki koncert na otvorenom u novomarofskom kraju – otkrila je Renata Horvatić iz TZ grada Novog Marofa.

– Ako imate stare rock ploče kasnih 70-ih i ranih 80-ih slobodno ih donesite – poziva Horvatić iz TZ grada Novi Marof

Dobre glazbe neće nedostajati ni na “Sastanku u traperu”. Navečer će se održati koncert Fantoma slobode, a prije toga od 16 sati glazbu će s vinil ploča puštati Matija Maltar.

– Ako imate stare rock ploče kasnih 70-ih i ranih 80-ih slobodno ih donesite – poručuje Horvatić koja je pozvala sve da na “Sastanak u traperu” dođu u levisicama ili nekom drugom Levi’s komadu.  

– Početkom 80-ih godina prošlog stoljeća u pogonu u Novom Marofu počele su se šivati popularne levisice koje su bile obavezni odjevni komad u to doba, ali i danas. Zato pozivamo posjetitelje da izvuku iz ormara stare Levi’s komade, osmisle dobru retro odjevnu kombinaciju i osvoje poklon bon od 500 kuna – pozvala je te pojasnila je kako će bon biti dodijeljen najbolje odjevenoj osobi po mišljenju stručnog modnog žirija.

Poklon bon osigurava Europa 92 kao zastupnik “jeans” brendova u Hrvatskoj pa tako i brenda Levi’s, a dobitnik ili dobitnica moći će ga iskoristiti u bilo kojoj Europa 92 trgovini.

Osim izbora najboljeg stylinga na popodnevnom dijelu “Sastanka u traperu” posjetitelje čekaju zanimljive izložbe.

Moći će se razgledati crno-bijele fotografije Diane Klopotan iz Novog Marofa tematski vezane za doba 80-ih godina i stare fotografije korištene za marketing odjeće Levi’s. Uz to, Miroslav Belcar iz brenda Smetnjak i Jelena Tucelj izložit će renovirane stare stolce. Neki od stolaca koje će izlagati su dizajnerski proizvod Nike Kralja koji je jedna od središnjih figura slovenskog poslijeratnog industrijskog dizajna u drugoj polovici 20. stoljeća te jedan od najvažnijih industrijskih dizajnera u svijetu.

Kreacije Nele Kliček i Blaženke Roth

S obzirom na to kako je tema sastanka traper, na eventu će se predstaviti i dvije mlade varaždinske dizajnerice koje prvenstveno koriste upravo taj materijal. Radi se o Neli Kliček koja u sklopu brenda Neha Neha redizajnira i oslikava odjeću i modne predmete. Mlada dizajnerica najpoznatija je po redizajniranim Levi’s traper jaknama i hlačama koje nakon što prođu kroz njezine ruke postaju unikatni, dizajnerski komadi koje obožavaju boho djevojke. Uz nju, svoje će kreacije izložiti Blaženka Roth koja je u sklopu brenda Broth osmislila kolekciju “Old jeans – new piece”. Kolekcija je nastala 2010. godine kao odgovor na sve veći problem tekstilnog otpada zbog masovne proizvodnje odjeće.

Izvor:
Foto: Izvor: True fit/Levis

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!