Povežite se s nama

U fokusu

Odlazi Habuš, odlaze vijećnici: za kraj jednoglasno za vrtiće, proračun pao treći put

Objavljeno:

- dana

ZADNJE GRADSKO VIJEĆE

Iako je Goran Habuš zavapio da će u ponedjeljak dati ostavku i nestati s političke scene, nije ganuo potrebnih 13 gradskih vijećnika.

Na hitnoj sjednici Gradskog vijeća Varaždina pao je treći put zaredom njegov prijedlog proračuna težak 245 milijuna kuna. Za proračun je ponovno glasovalo 12 vijećnika iz HNS-a, SDP-a, HSU-a, zatim bivši vijećnici SDP-a i HDZ-a te Laburisti, iz čega je jasno da je treći put zaredom nedostajao jedan glas.

Protiv su bili vijećnici HDZ-a i Hrasta, Natalija Martinčević, Željko Bunić, Marijan Cingula, Zlatan Avar i Zoran Cepanec, njih ukupno desetero.

Za razliku od toga, vijećnici su jednoglasno podržali prijedlog Avara i Bunića kojim su dali suglasnost da Grad Varaždin i Dječji vrtić Varaždin prijave izgradnju novih vrtića u Donjem Kučanu i Hrašćici za sufinanciranje iz EU fondova.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje