Povežite se s nama

Sport

Odlični nastupi Varaždinaca na međunarodnoj utrci Valamar trail, prvi nastup Ana Marije Lach

Objavljeno:

- dana

Uspjeh članova SRD Sjeverozapad

Odlični rezultati za članove SRD 315 Sjeverozapad nisu izostali ni proteklog vikenda, kada su se natjecali na međunarodnoj utrci Valamar trail.

Čak 429 natjecatelja iz 18 zemalja i sa 4 kontinenta, od kojih je utrku uspješno istrčalo 350 natjecatelja, trčalo je stazama u okolici Labina i Rapca na trećem izdanju Valamar traila. Utrka se sastojala od pet različitih dužina različite težine namijenjenih kako vrhunskim trail trkačima, tako i rekreativcima.

Najizazovnija utrka namijenjena vrhunskim trail trkačima je bila ultra duljine 71 km i 2.391 m visinske razlike. Utrka je nosila bodove za Ultra Trail du Mont Blanc, najprestižniju svjetsku trail utrku. Nino Vinković i Jelena Sekelj na Ultru su došli po svoja 4 boda, ali i ujedno na generalnu probu za predstojeću utrku Dalmacija ultra trail, koja će biti duljine 165 km sa 5.960 m visinske razlike. Nino Vinković je u teškoj konkurenciji vrhunskih trkača osvojio odlično 23.mjesto u muškoj konkurenciji. Iako je proteklog vikenda morala prekinuti utrku radi ozljede, Jelena Sekelj je 71km Valamar traila istrčala kao četvrta žena.

I u kategoriji Marathon, dugoj 23,3 km i sa 734 m visinske razlike, varaždinski su trkači ostvarili odlične rezultate. U muškoj kategoriji, nakon dulje pauze od trčanja, Vanja Šomođi bio je odličan 16. Cure su i ovdje bile odlične te je Ana Hrešč ostvarila odličan rezultat sa 12.mjestom u ženskoj kategoriji, dok je Ana Marija Lach svoju prvu utrku ove duljine završila na čak 19.mjestu, pokazavši da se na nju u budućnosti itekako može računati za odlične plasmane.

Utrka se odvijala okolicom Rapca i Labina, na prostoru omeđenom Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji su uživali u prekrasnim vidicima s Prtloga, Skitače, Ripende, Bartića i Brovinja, ali i u ulicama starog grada Labina i svim onim starim napuštenim selima diljem staze. Krajolik kojim se trči najbolje opisuje slogan utrke koji glasi „where the hills meet the sea“ ili „gdje planine susreću more“.

Izvor:
Foto: SRD Sjeverozapad

Sport

Iz Varteksa uče mlade nogometaše kako prevenirati nasilje u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa Nogometnog kluba Varteks s temom “Prevencija nasilja u sportu i fair play”.

– U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju – ističu iz Nogometnog kluba Varteks.

Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće.

– U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati. Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom- zaključuju iz Varteksa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinske stolnotenisačice dominantne protiv Bjelovara i Požege

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlični rezultati igračica Stolnoteniskog kluba Varaždin nastavili su se prošlog vikenda s nove dvije pobjede na gostovanjima u Bjelovaru i Požegi protiv istoimenih domaćina. 

U Bjelovaru Varaždinke su slavile rezultatom 3:0. Koliko su igračice STK Varaždina u sastavu Petra Petek, Dragana Vignjević i Karla Franović bile dominantne u tim mečevima, govori činjenica da domaćinima nisu prepustile ni set.

U drugom meču u Požegi Petek, Vignjević i Franović isto tako bile su prejake za domaćina u sastavu Nikolina Raguž, Gabrijela Alviž i Ana Murat prepustivši im tek jedan set u tri odigrana meča.

Nakon devet odigranih mečeva igračice Varaždina nalaze se na 2. mjestu HEP Superlige s 8 pobjeda i s tek jednim porazom protiv ekipe STK dr. Časl.

Sada igračicama trenera Saše Suhodolčana slijedi kratak odmor od prvenstvenih utakmica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje