Povežite se s nama

Sport

Odličan nastup varaždinskih ritmičarki u Zadru

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Kluba ritmičke gimnastike Sirena iz Zadra organiziran je Sirena Cup 2021., a u konkurenciji od 110 ritmičarki, nastupilo je devet članova Gimnastičkog kluba Vindija.

U programu u kategoriji kadetkinja 2010. godište Laura Tomašković osvojila je treće mjesto u višeboju, treće mjesto u vježbi s vijačom, treće mjesto u vježbi s obručem i drugo mjesto u vježbi s loptom.

Paulina Tomašković je u kategoriji kadetkinja 2009. godište zauzela četvrto mjesto u višeboju, četvrto mjesto u vježbi s obručem, drugo mjesto u vježbi s loptom i treće mjesto u vježbi s čunjevima.

Lara Domislović je u kategoriji juniorki osvojila prvo mjesto u višeboju, prvo mjesto u vježbi s obručem, prvo mjesto u vježbi s loptom i prvo mjesto u vježbi s čunjevima.

Tamara Artić je u kategoriji seniorki osvojila prvo mjesto u višeboju, prvo mjesto u vježbi s obručem (ujedno i najveća ocjena na turniru 19.000), drugo mjesto u vježbi s loptom, drugo mjesto u vježbi s čunjevima i drugo mjesto u vježbi s trakom. U B programu, Eva Kocijan u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila je sedmo mjesto u vježbi s rekvizitom po izboru, Anđela Jergan u kategoriji kadetkinja 2010. godište deveto mjesto u vježbi s rekvizitom po izboru, Vita Kocijan u kategoriji kadetkinja 2009. godište treće mjesto u vježbi s rekvizitom po izboru.

U kategoriji juniorki 2008. godište, Mia Petek osvojila je prvo mjesto u višeboju, drugo mjesto u vježbi s obručem i prvo mjesto u vježbi s loptom. U kategoriji juniorki 2006. godište, Sara Crnčec osvojila je prvo mjesto u višeboju, drugo mjesto u vježbi s obručem i prvo mjesto u vježbi s loptom.

Sport

Dežić i Kraljice šoka kreću sa Svjetskim prvenstvom, prve protivnice Brazilke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četvrtak, 2. prosinca, u 18 sati igra prvi susret skupine Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Hrvatska je svjetskim prvenstvima odigrala 47 susreta. Upisala je 26 pobjeda, jedan remi i doživjela 20 poraza. Najveća pobjeda bila je ona protiv Urugvaja 2005. godine, od plus 35 (44:9). Najteži poraz doživjele su naše rukometašice od Norveške na istom prvenstvu. Tada su zaostale 12 pogodaka (25:37).

Španjolska 2021. godine, lijepa je prilika da se ispišu nove stranice hrvatske rukometne povijesti. „Kraljice šoka“ spremne su za to, i zato budite uz njih sljedeća tri tjedna.

Protivnik na startu Svjetskog prvenstva je Brazil koji je 12 puta do Španjolske bio na svjetskim prvenstvima. Uz naslov pobjednika 2013. godine, imaju još jedno četvrtfinale (kao domaćini), jednu osminu finala 2015. godine. Na dva posljednja prvenstva bile su slabe i osvojile 18. i 19. mjesto. S olimpijskih igara pamte dva četvrtfinala iz Londona 2021. i Rio de Janeira 2016. godine.

Istaknimo da boje Hrvatske brani donedavna igračica Koke Ludbrežanka Ivana Dežić.

Susret Kraljica šoka i Brazilki može pratiti na RTL-u 2. Naime, na potonjoj televiziji će kao stručni komentator sudjelovati ivanečki rukometni stručnjak Vladimir Canjuga.

Nastavite čitati

Sport

U Varaždinu prva škola tenisa u Hrvatskoj koju mogu pohoditi i jasličari

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cijeli prostor i opremu u Tehnološkom parku investirala je oko 60.000 kuna, a osim prostora gdje najmlađi treniraju tenis, tu je i teretana za vrtićarce

U Varaždinu i cijeloj Hrvatskoj egzistiraju univerzalne škole sporta. Polaznici tih škola uče elemente više sportova, a polaznici su djeca vrtićke dobi. No, vrlo su rijetke škole u kojima se djecu vrtićke dobi uči osnovama samo jednog sporta.Na tu ideju došla je Ela Poljak (26), diplomirana kineziologinja iz Varaždina koja je otvorila školu tenisa za najmlađe.

Pioniri

Naime, iste ili slične škole sporta egzistiraju u inozemstvu, no u Hrvatskoj ništo slično ne postoji.

– Na Kineziološkom fakultetu upoznala sam se s projektom “Tenis u Kanadi”, naravno uz moju nadogradnju projekta, s obzirom na iskustvo stečeno u školama tenisa, pokrenula sam školu tenisa za najmlađe – priča nam Ela Poljak, bivša karatistica i hrvatska karate reprezentativka.

– Kad sam krenula na Kineziološki fakultet, shvatila sam da neću pronaći vremena na profesionalni karate budući da sam na fakultetu bila od 8 do 17 sati. Također, došlo je do zasićenje u karateu. Na trećoj godini zaljubila sam se u tenis i usmjerila tenis – rekla je Poljak koja je radila u univerzalnim školama sporta u Zagrebu te kao teniska trenerica za najmlađe u Varaždinu.

Ela je u cijeli prostor te opremu u Tehnološkom parku investirala oko 60.000 kuna, a osim prostora gdje najmlađi treniraju tenis, tu je i teretana za najmlađe. Klinci mogu vježbati na pokretnoj traci, steperu, spravi za veslanje i orbitraku.

Zasad Ela ima 15 polaznika od dvije do pet godina starosti. S klincima se rade različite igre kroz koje se uče osnovni elementi tenisa, odnosno forhend i bekend hvat, a kasnije i udarci, volej te servis.

Novitet

– Kroz univerzalne škole djeca uče elemente iz više sportova, dok se u našoj školi pravilno kroz igru nauče elementi samo jednog sporta. Naravno, tako se zavija motorika kod najmlađih – ističe Ela kojoj pomažu dvije studentice Kineziološkog fakulteta.

Zasad su povratne informacije vrlo dobre, a Ela u planu ima i neke novitete.

– Najveća nagrada mi je da djeci ovdje super, da ne žele ići kući. U planu je organiziranje zimskih i ljetnih kampova, a uskoro ćemo organizirati i sportske rođendane– zaključila je Poljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje