Povežite se s nama

Međimurje

Odličan povratak Tijane

Objavljeno:

- dana

GIMASTIKA

Povratak jedne od najboljih hrvatskih gimnastičarki u natjecateljske vode prošao je odlično.

Tijana Tkalčec na turniru FIG World Challange cupa Slovenia 2017. u Kopru osvojila je peto mjesto u preskoku, potvrdivši time rezultat iz kvalifikacija.

Rezultat

U subotnjem finalu dobila je 13.450, nešto slabiju ocjenu nego iz kvalifikacija (13.500), ali 28-ogodišnjakinja nije krila oduševljenje nastupom. Po dolasku u svoj Čakovec izjavila je da je jako zadovoljna rezultatom, pogotovo kada se uzme u obzir da dvije pune godine nije nastupala. – Iznenađena sam ovako dobrim rezultatom jer još nisam dovoljno fizički spremna da bih mogla tri dana u nizu nastupati na visokom nivou. Da mi je netko prije nastupa ponudio samo plasman u finale, odmah bih prihvatila, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja – izjavila je Čakovčanka. Govoreći o reakcijama na njezin nastup nije mogla ne spomenuti zadovoljnog trenera Igora Kriajimskog. – Jako dugo ga nisam vidjela ovako sretnog i veselog – naglasila je i ujedno zahvalila njemu, ali i trenerima Mariu Vukoji i Tatjani Goverdovskajoj, rekavši da su oni vjerovali više u nju nego ona sama. Veliku podršku dali su i roditelji te dečko Karlo, za kojeg je istaknula da je posljednjih mjeseci imao veliko razumijevanje. Tkalčec se osvrnula i na reakcije kolegica iz svjetskoga gimnastičkog vrha.

Nastavak

– Cure iz Slovenije, Slovačke, općenito iz zemalja u okruženju, bile su vesele kada su me vidjele i istinski su se radovale mojem uspjehu – rekla je Tijana.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Međimurje

Dvojica maloljetnika kod Domašinca u vodi uočili muškarca koji se nije micao te ga spasili!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

reanimobil Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije1

U nedjelju, 3. prosinca, oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života, javila je PU međimurska.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje