Povežite se s nama

Sport

Odličan uspjeh plesača Sportskog plesnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

NOVI DRŽAVNI PRVACI

Plesači Sportskog plesnog kluba Varaždin jučer su na Prvenstvu Hrvatske u standardim plesovima osvojili dva naslova državnih prvaka, jedno drugo i jedno sedmo mjesto, te su time postali najuspješnijim plesnim klubom u Hrvatskoj.

U organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima. Natjecanje je održano u Križevcima, a natjecali su se plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske u sedam starosnih kategorija – mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Iz Sportskog plesnog kluba Varaždin na državnom natjecanju nastupila su četiri plesna para raspoređena u tri starosne kategorije, a tri plesna para ušla su u samo finale.

Naslov državnih prvaka obranili su Tihana Visić i Jurica Kavran u kategoriji starija mladež i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana. Drugo mjesto pripalo je Anji Topolovec i Vedranu Sragi u kategoriji odrasli, a Anja Liber i Robin Kereša osvojili su sedmo mjesto u kategoriji starija mladež.

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tihana i Jurica kvalificirali su se na europsko prvenstvo koje će se održati sredinom svibnja i svjetsko prvenstvo koje se održava krajem prosinca u Latvijskoj prijestolnici Rigi.

Izvor: SPK Varaždin
Foto:

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati