Povežite se s nama

Glazba

Odlična Pamela Ramljak i Bojan Jambrošić

Objavljeno:

- dana

JADNICI NAKON 20 GODINA PONOVO U HRVATSKOJ

U petak navečer je u varaždinskoj Areni održana premijera poznatog mjuzikla „Jadnici“. U glavnim ulogama izvrsni su bili Pamela Ramljak, Max Hozić, Bojan Jambrošić i Kim Verson. Trideset i osam pjevača i glumaca odigralo je ovu veliku predstavu pod redateljskom palicom Richarda Monteza. Arena je u petak bila puna.

Glavnu žensku ulogu, ulogu Fantine, besprijekorno je odradila Pamela Ramljak, a Maxu Hoziću se ostvario san kada je dobio ulogu Jean Valjeana, jer se toj ulozi nada već godinama. Kim Verson odglumila je ulogu Eponine, strašno zaljubljene u Mariusa, kojeg je odglumio Bojan Jambrošić. Osim navedenih poznatih zvijezda mjuzikla, izvanredne uloge odglumili su i Henrik Šimunković u ulozi inspektora Javerta, Marina Šubarić kao Cosette, Nuša Lipovec kao Gavroche, Irena Matas i Igor Baksa kao Madame i Monsieur Thenardier te mnogi drugi. Varaždinska Arena, koja ujedno slavi svoju petu godišnjicu postojanja, bila je izvrstan domaćin „Jadnicima“ i brojnoj publici koja je ovacijama podržala svaku izvebu ovih mladih i izvrsnih pjevača.

Trema zbog Fantine

– Jako sam zadovoljna kako je sve prošlo. Uživala sam glumeći Fantine iako moram priznati da sam imala popriličnu tremu prije same premijere. Cijela ekipa je bila izvrsna i stvarno smo se jako dobro zabavljali i tokom svih proba a tako i tokom same izvedbe. Reakcije publike su jako dobre i to me zapravo najviše veseli. Stvarno smo se naradili ali trud se isplatio – izjavila je Pamela Ramljak nakon održane premijere.

Prije večernje premijere, održana je i jedna dnevna pretpremijera za organizirane posjete škola. Ovo je bila posebna prigoda da i školski učenici na spektakularan način dožive štivo koje spada u lektiru, kao i povijesne okolnosti koje obrađuje najveći i najpoznatiji roman 19. stoljeća.

„Jadnici“ su mjuzikl koji je do sada vidjelo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje, te koji i nakon 28 godina uzastopnog prikazivanja na prestižnim svjetskim pozornicama ne prestaje obarati sve rekorde. Isto tako, dobar prijam se očekuje i od domaće publike. Ova izvedba mjuzikla prva je u Hrvatskoj nakon više od 20 godina.

Izvor:
Foto: Darko Gorenak/Godar

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje